Камерата на Huawei P50 Pro оглави класацията на DXOMARK

Камерата на Huawei P50 Pro оглави класацията на DXOMARK

Заедно с премиерата на серията Huawei P50 в DXOMARK се появи подробен тест на камерата на P50 Pro, който дава добър поглед върху нейните характеристики. Свикнали сме всеки нов флагман на компанията да застава начело на класацията и новото устройство не прави изключение. С оценка 144 точки Huawei P50 Pro успява да измести досегашния лидер Xiaomi Mi 11 Ultra, който остава на второ със 143 точки.

От сайта посочват, че сред силните страни на устройството са ниските нива на шум и широкия динамичен диапазон в основната и ултраширокоъгълната камера, точния и естествен баланс на бялото, добрите детайли при ползване на приближение на открито и закрито, добрата експозиция и широк динамичен диапазон при снимане на видео, добрия преход на баланса на бялото и стабилния автофокус при видео, както и доброто количество на детайли. Освен това е отчетена и ефективната видео стабилизация.

Вземи от Bulmobile на промо цена! Бърза доставка до София, в страната с куриер.

Сред недостатъците са изтъкнати излизането от фокус на някои лица в портретни снимки заради плитката рязкост на обектива, случайните проблеми с автофокуса при намалена осветеност, разликата между показаното на екрана изображение и крайния резултат, наличието на шум в текстурите при намалена осветеност, случайните цветни оттенъци в баланса на бялото при снимане на видео и леката нестабилност на експозицията в някои клипове.

Във фотографската категория камерата е с оценка 149 точки, което пак е с 1 точка повече от Mi 11 Ultra. DXOMARK изтъква, че камерата осигурява изключително качество на изображението във всички условия, а тестовете на телефона са най-добрите или сред най-добрите досега във всички фотографски подкатегории. Единственото изключение е при предварителния преглед и разликите между него и финалното изображение, особено в светлинни условия с висок контраст. Интересно, но P50 Pro получава и най-висока оценка за zoom - тя е 107 точки, което е с цели 7 точки повече от досегашния лидер Mi 11 Ultra.

В частта за запис на видео P50 Pro получават 116 точки, което е с една по-малко от лидера Xiaomi Mi 11 Ultra. Това се дължи главно на по-слабите резултати при оценката на текстурите и шума. От компанията посочват, че P50 Pro предлага една от най-добрите системи за автофокус във видео, а освен това и качеството на изображението е отлично. Единствените по-сериозни критики са при наличието понякога на нежелани видео артефакти.

Източник: DXOMARK

 • Който излезе на пазара с цена над 1000 евро, той я оглавява тая класация.

  И накрая пак най-добре реално снима Пиксел... :lol: :lol:
  scenic
 • Много компромиси има в камерите 🧐, поне 10, което е недопустимо за 📲 от това ниво. Абсурдно е да са на първо място ... 🤷🏻‍♂️.
  Kuzmanow
 • До преди 2-3 години им вярвах уж, изглеждаха доста стабилни в преценката си, последните 2-3 години обаче е пълна скръб, пълна простотия. Голям фен съм на Xiaomi и ги ползвам, в момента ползвам Note20 ultra, но тяхната камера е светлинни години назад пре камерата на самсунг, а самсунг тяхната класация е ... 20 телефона по надолу от тях. Сега не сът фен на apple но което си е си е, правят прекрасни снимки, що годе рамо до рамо със самсунг са за снимките, за видео са по добри, а и те са по надолу от Xiaomi. Айде моля ти се ... тоя сайт малко си повярва много. То това си е чиста лъца което правят. Пак казвам харесвам Xiaomi и един от първите които ползваше Huawei съм още като се внасяха от китай с поръчка бях си поръчал Huawei P8 max и също много ги харесва но ... но и те са далеч от това което samsung и apple предлагат (далеч не но не са баш топа на топа). накратко, тоя сайт е BULLSHIT.
  tixooo
 • Тая корумпирана класация беше актуална около 2005-та, после който дава парите, той е на първо място. Ама от мобиле-то нали са жълти ибрикчии и трябва да го споменат тоя труп Ху-ямивей, хахаха! Да, то щото сме слепи и не виждаме кой как снима... Айде моля ти се, всичко е точно с класацията, само бътхърт самсуняджиите не я одобряват 🙂 Ами май наистина сте слепи, щом смяташ класацията за реална!
  Тук не говоря само за Самсунг, който определено се справя много добре с големия си сензор, но и за Сони, които са винаги назад, а имат модели, които симат доста добре.
  Но ти продължавай да си вярваш, че с телефон за 500 лева ще снимаш по-добре от такъв за 2000 лева, само защото уж френски сайт класира винаги китайските телефони първи. Е, нищо, че сайтът е китайска собственост :lol:
  Spikul
 • Тая корумпирана класация беше актуална около 2005-та, после който дава парите, той е на първо място. Ама от мобиле-то нали са жълти ибрикчии и трябва да го споменат тоя труп Ху-ямивей, хахаха! Да, то щото сме слепи и не виждаме кой как снима... Айде моля ти се, всичко е точно с класацията, само бътхърт самсуняджиите не я одобряват 🙂
  arakchiev
 • Тая корумпирана класация беше актуална около 2005-та, после който дава парите, той е на първо място. Ама от мобиле-то нали са жълти ибрикчии и трябва да го споменат тоя труп Ху-ямивей, хахаха!
  strikercho
 • Кое е странно на камера, просто много сензори има и са сложени два ринга, на iPhone котлоните по хубави ли са или на samsung 21 ultra
  dani1974
 • камерата изглежда странно и не ми харесва, но и аз не бих си взел телефон без google
  [size=4][url=https://etl1.polezni-stranici.info]dewalt[/url],[url=https://vsi1.polezni-stranici.info]груб строеж[/url],[url=https://elb1.polezni-stranici.info]хари потър[/url],[url=https://vds100.polezni-stranici.info]Българско спално бельо[/url][/size]
  pllb
 • Дори камерата да е супер аз лично не бих купил телефон без Google. Имам приятели с последните телефони без Google и постоянно имат проблем с някои приложения, да дадеш толкова пари и да не работи както трябва
  dani1974
 • Аз на този френски сайт не вярвам много, при тях който плаща той поръчва музиката. Още не се Продава и имат ревю на камерата. Другите марки им пускат ревютата месеци след излизането на телефона
  dani1974