Камерата на iPhone Xs Max с второ място в тестовете на DxOMark

Камерата на iPhone Xs Max с второ място в тестовете на DxOMark

Скоро след старта на продажбите на новите модели iPhone устройствата преминаха и през тестовете на DxOMark, които ни осигуряват данни за подобренията в камерата. Всъщност от сайта са изпробвали iPhone Xs Max, но iPhone Xs е с идентична камера, така че изводите важат и за двата модела. На пръв поглед камерата е подобна на тази в iPhone X (97 точки в тестовете), но има съществени разлики. Централният 12МР сензор вече е с по-големи пиксели (1.4 микрометра), което позволява улавянето на повече светлина през 6-елементната оптика с бленда f/1.8.

Заедно с това Apple е добавила и технологията Smart HDR, която след активиране на камерата постоянно прави снимки с различна експозиция, които се запазват в буфер, за осигуряване на HDR обработка в реално време и моментално активиране на затвора. Това осигурява и HDR изображение още при предварителния изглед на камерата, което според DxOMark не е налично в друг телефон. iPhone Xs Max получава обща оценка от 105 точки, която го поставя на второ място в класацията след Huawei P20 Pro със 109.

От сайта посочват, че снимките и видеото при достатъчно светлина са отлични и показват широк динамичен диапазон и добро количество детайли. Телефонът получава 110 точки за фотографската част с точна експозиция при снимане на открито, много детайли и приятни цветове. Според DxOMark Smart HDR също се представя добре, като осигурява снимки с широк динамичен диапазон във всички условия. Оценката за запис на видео е 96 точки, като се посочва, че при достатъчно околна светлина се постига много високо качество на изображението.

Източник: DxOMark

 • [Quote]А камерата на кой смартфон е на първо място?[/Quote] На този чиято компания плати повече! (yes) Не се впечатлявайте толкова от разни класации, защото абсолютно всички флагмани снимат отлично за телефони. ;)
  Ванката
 • Спокойно XZ3 PREMIUM ще ги отвее ;)
  more_bg
 • Спокойно Mate 20 pro ще задмине всички ;)
  Боби13
 • Незнам кой гнидав гей ми трие въпроса но все тая Да Го Духа
  Ragacone