Камерата на OnePlus Concept One може да изчезне

Вече знаем, че на 7 януари OnePlus ще представи нов концептуален смартфон, но досега нямахме много детайли за неговите отличителни черти. По стара традиция дни преди премиерата компанията започна да разкрива подробности за своята разработка и вече знаем някои неща за нея.

От споделеното в Twitter се разбира, че устройството ще има стъклен заден панел с технология за промяна на оцветяването му. Не само това, но под стъклото ще има камера, която ще изчезва, когато не се ползва. Според информация на Wired компанията ползва същата технология, която може да се открие в стъклените покрития на автомобилите от висок клас и в прозорците на самолетите.



Благодарение на нея през повечето време камерите са скрити под специално електрохромно стъкло, а когато потребителят иска да снима, електрически сигнал променя прозрачността на материала и лещите стават видими за по-малко от секунда. В разработката участва и британският производител на спортни автомобили McLaren, но засега няма планове за масовото производство на Concept One.

От описанието на Wired става ясно, че останалата част на телефона не е толкова интересна, колкото изчезващата камера. Задният му панел е покрит с оранжева кожа с видими шевове, а в средата се намира зоната на камерата. Прототипът ползва същата конфигурация на камерата като в OnePlus 7T Pro McLaren с 48МР основен сензор и 16МР с ултраширокоъгълна леща.

Източник: Wired