Камерата на Xiaomi Mi Mix 3 изравни оценката на Samsung Galaxy Note9 в класацията на DxOMark

Камерата на Xiaomi Mi Mix 3 изравни оценката на Samsung Galaxy Note9 в класацията на DxOMark

При представянето на Mi Mix 3 днес Xiaomi изтъкна, че устройството има значително подобрена камера, която му е донесла 103 точки във фотографската класация на DxOMark. Оценката за фотографската част е 108 точки, а за видео са получени 93 точки. Общият резултат изравнява постижението на Samsung Galaxy Note9, но е под iPhone XS Max (105 точки) и Huawei P20 Pro (109 точки).

Интересно е, че във фотографско отношение Mi Mix 3 задминава Galaxy Note9, който има 107 точки. Според DxOMark Xiaomi Mi Mix 3 е много способен камерафон и макар че споделя същата камера с Mi 8, показва подобрения в няколко области благодарение на оптимизация на софтуера и алгоритмите за обработка на снимките. Доброто представяне продължава и при видеото с подобрения спрямо Mi 8 при цветовете и стабилизацията.

Компанията изтъква бързия и и точен автофокус при снимки и видео, добрия динамичен диапазон, точния баланс на бялото и запечатването на ярки цветове. Сред недостатъците са посочени високо ниво на шум в зони с голям контраст при снимки и при запис на видео при намалена осветеност. Забележки има към бокето в портретен режим и появата на цветни линии при някои закрити сцени. При видеото се споменават грешки в автофокуса при смяна на сцената и видима стъпкова промяна на експозицията.

Източник: DxOMark

Препоръчани оферти