Kindle Oasis има необичаен дизайн и струва 290 евро

Kindle Oasis има необичаен дизайн и струва 290 евро

Както Джес Безос обеща през миналата седмица, Amazon представи ново устройство за четене на електронни книги в серията Kindle, което веднага се настанява на върха в продуктовото портфолио на компанията. Джаджата се казва Kindle Oasis и предлага необичан дизайн, а теглото и е едва 131 грама. Според компанията устройството е проектирано с идеята за ефирност, а формата на корпуса прехвърля центъра на тежестта в ръката – подобен трик ползва и Lenovo в таблетите си Yoga.

Като цяло новия четец за електронни книги е с 30% по-тънък и с 20% по-лек от всеки друг Kindle като това е постигнато чрез използването на полимерна рамка, която е облицована с метал за гарантиране на здравина й. Разлистването на страниците става чрез сензорния Paperwhite екран с пикселна гъстота 300 ppi и подобрена подсветка или чрез хардуерните бутони в зоната за хващане, която може да се ползва и с двете ръце – за промяната на ориентацията на интерфейса помага вградения акселерометър.

Kindle Oasis се продава в комплект с калъф от естествена кожа, който е снабден с допълнителна батерия и осигурява автономна работа в продължение на 8 седмици. Аксесоарът автоматично зарежда устройството при свързването им чрез магнитната система, а нов режим за хибернация намалява консумираната енергия в режим на изчакване. Устройството ще се продава от края на този месец на цена от 290 долара/290 евро в комплект със снабдения с батерия калъф. Версията с 3G възможности за безплатна връзка в над 100 страни с книжарницата на Amazon е на цена 350 евро.