Китайски регулатор разкри спецификациите на Xiaomi Redmi Note 5

Китайски регулатор разкри спецификациите на Xiaomi Redmi Note 5

След представянето на Redmi 5 и Redmi 5 Plus през миналия месец се очакваше Xiaomi да пуснат по-големия модел на световния пазар под името Redmi Note 5. Според данни на китайския регулатор 3C обаче ситуацията се оказа съвсем различна и Xiaomi са разработили два съвсем нови телефона, които ще бъдат пуснати с името Redmi Note 5. По-скъпият от тях ще предлага процесор Snapdragon 636, 4 GB RAM и 64 GB памет за приложения. Дисплеят напълно очаквано ще е с набиращия популярност диагонал от 5,99 инча и вече ставащото стандартно съотношение 18:9.

Новото в Redmi Note 5 ще е двойната задна камера, която ще е оборудвана със сензори с резолюция 16 и 5 мегапиксела. Камерата за селфита пък ще е с разделителна способност 8МР, а очакванията са батерията да е с капацитет 4100 mAh. Според регулатора е предвидена и по-евтина версия с процесор Snapdragon 630, при която оперативната памет ще е 3 GB, а тази за приложения – 32 GB. Очакванията са двете версии на Redmi Note 5 да се появят през следващия месец, а стартовата им цена вероятно ще е 1499 юана (190 евро) за варианта със Snapdragon 630 и 1799 юна (230 евро) за по-големия брат.

Източник: Playfuldroid

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция

  • [Quote]За какво мито става въпрос? [/Quote] Да кажем, че "митото" е надценката за пълнене тук на гушата на продавачите-кожодери например.
    KuKeR
  • За какво мито става въпрос? Ако складовете са в Европа няма и ДДС.
    A4i
  • Сравни цените на няколко от новите модели с тези тук в борсата и тези в Алито. Двойно на това което казваш. :)
    sladyrko
  • [Quote]+ данъци и мито [/Quote] Това си е в реда на нещата - затова не ги и споменавам.
    KuKeR
  • + данъци и мито
    Blue Sky
  • [Quote]Супер телефони на супер цени! Ако ги вземеш от там родината им естествено. Тука слагат по 150лв надценка...[/Quote] Хайде да не се изхвърляме толкова! Най-много тук 90-100 лв. е надценката, с която плащаш гаранцията към телефона ти.
    KuKeR
  • Аз съм с Ноут 4 и съм супер доволен,от камерата има какво да се желае но се ядва.
    Ludogoretz
  • Затова казвам, че доста напредват. Например дори в Mi Max 2 е доста добра, колко ревюта гледах, снимките са много добри, видео е мизерно, желе ефекта е постоянен. Но с всяка година напредват. А и не снимам видео доста често, може и да се преживее предполагам. :)
    sladyrko
  • Като те знам какви телефони ползваш едва ли ще вземеш Редми серията. Там камерата трудно ще е на нивото на това с което си свикнал
    iavorski
  • Надценка е нормално да има. Това са фирми, които работят за печалби, подържат и сервизи. Вече е въпрос за разумна надценка. Защото някъде достига до 50 и повече процента.
    velnsl