Китайците купиха 2 милиона броя iPhone 5 през уикенда

Китайците купиха 2 милиона броя iPhone 5 през уикенда
В края на миналата седмица започнаха продажбите на iPhone 5 в Китай без опашки пред местните магазини на Apple и при отсъствие на по-изразен ентусиазъм от потребителите. Това спокойствие обаче се оказа привидно, тъй като компанията изнесе официални данни за представянето през уикенда и от тях става ясно, че за трите дена от петък до неделя са били продадени 2 милиона броя от смартфона. Според Тим Кук това постижение е рекордно за досегашните премиери в Китай на продукти на Аpple.

Оказва се, че основната причина за липсата на опашки е новата система за резервации, която компанията въведе след масовите безредици при премиерите на предишните издания на смартфона. Сега потребителите трябва да запазят телефон през сайта на Apple и ако има налични бройки, едва след това могат да го вземат от магазин.

В петък цената на акциите на компанията достигна до най-ниската стойност от февруари насам. Причината - Citigroup понижи кредитния рейтинг на Apple заради информация, че компанията е намалила поръчките си за компоненти, което предизвика опасения за намалено търсене на iPhone 5. Телефонът е допринесъл за 51,42% от приходите на компанията при последната й фискална година, затова и възможността за намаляващи продажби не е добра новина и за доставчиците на компоненти.

http://www.bloomberg.com/news/2012-12-17/apple-downgrade-at-citigroup-sends-asian-suppliers-shares-down.html

Аксесоари за:
 • 2 000 000 от 1 339 724 852 си е кажи речи 0,15% от населението
  butch_bs
 • [Quote]Хахаха, сега 2 000 000 не могат да си намерят работа защото попадат в графа \"богати[/Quote] :D :D (yes) А ето и малко по-сериозен анализ от финансови специалисти, а не от техно фенове: [Quote]В петък цената на акциите на компанията достигна до най-ниската стойност от февруари насам. Причината - Citigroup понижи кредитния рейтинг на Apple заради информация, че компанията е намалила поръчките си за компоненти, което предизвика опасения за намалено търсене на iPhone 5. Телефонът е допринесъл за 51,42% от приходите на компанията при последната й фискална година, затова и възможността за намаляващи продажби не е добра новина и за доставчиците на компоненти.[/Quote]
  milen888
 • [Quote]Китайците купиха 2 милиона броя iPhone 5[/Quote] Хахаха, сега 2 000 000 не могат да си намерят работа защото попадат в графа \"богати\":D:D
  rado243
 • Сигурно 90% от потребителите в света си използват смартфоните за това, плюс интернет и музика. Останалите 10% са фрийкове. :)
  makeno
 • И от тях 90% не знаят за какво им е.Както и с другите смарт фони.Снимчица,клипче и това е.:D
  gogulef
 • Е, ама сега няма хейт :D:D
  Jul 72