Концептуалният Oppo X 2021 е с навиващ се екран

Концептуалният Oppo X 2021 е с навиващ се екран

Oppo представи доста иновативен концептуален смартфон с навиващ се екран, Oppo X 2021. Очаквано отличителната черта тук е дисплеят, който може да бъде използван при диагонал между 6.7 и 7.4 инча. От компанията демонстрират как при възпроизвеждане на видео екранът сам се настройва към оптималния размер и съотношение.

В основното си положение OLED екранът е с диагонал 6.7 инча, като е използван здрав ламинат, наречен Warp Track. Част от системата включва и слой под дисплея с дебелина 0.1 милиметра в най-тънката си точка.

Развиването се извършва от два мотора (Roll Motor), които са позиционирани под екрана, като от Oppo са постигнали решение без гънка в панела. Рамката е динамична и с релси, които позволяват разгръщането на едната половина на конструкцията. Тя включва конструкция, наречена 2-in-1 Plate, която поддържа екрана.

Засега няма индикации, че телефонът ще бъде реализиран в реален продукт, но концепцията е доста интересна. Междувременно очакваме LG да представи реален телефон с навиващ се екран, като това може да стане догодина.

 • Нищо де. От 2 3 път вече ще е ок.
  Вито
 • Може да изглежда ефектно, но ми е чудно как ще издържи това покритие в реален смартфон :?:
  Spikul
 • Ще пипат нежно. :lol:
  Вито
 • Хитро решение. Само не ми е ясно какво става когато 90% от хората държат телефона с дясната си ръка и целият палец попада върху мястото, което трябва да се гали за отваряне и затваряне?
  b0bb0
 • Това oppo е прекрасен смартфон. Това е бъдещето. А бе друго е като съм вкъщи легнал на дивана да разпъна до 8 инча и друго е да стоя с 6 инча.
  Последните години Samsung, Huawei, ZTE, Oppo дърпат иновациите напред със сгъваеми и приплъзващи разтягащи дисплеи. Браво на тях.
  wer_aac
 • Приятел, направо ме учудваш с тази нужда от толкова големи дисплеи :)

  Нищо лично разбира се, хора всякакви, просто явно много ти харесва огромния дисплей.
  По-приятно ли ти е да гледаш телевизия на 65 инча спрямо 50 например? След като си свикнал на 65 инча ще си купиш ли някога по-малък телевизор? Аз в къщи пиша от 13 инчов таблет и ми е много добре. С хубавото се свиква много бързо.
  Huaweimatexs
 • Телефонът изглежда супер! Фанатизмът е вреден! Хуауей без гугъл също. :lol:
  https://youtu.be/wyfabK-BsTk
  Изглежда наистина впечатляващо, но за моите нужди не бих си купил нещо подобно. Докато дамата с тънките пръсти го държеше на 30 см. над масата, си помислих какво би му се случило, ако падне върху нея само от 10 см и, дали ще може да се разтвори/затвори поне веднъж след това. За ремонтопригодност и смяна на части впоследствие не ми се и мисли. Ако, обаче въведат механизма в комерсиални екрани, примерно в молове или други търговски обекти, или в университети с големи аудитории, където имаш монтиран примерно 42''-екран постоянно, а с бутон екранът се разпъва на 75, 85 или 120, ситуацията със сигурност би била много различна.
  MEnergy
 • Приятел, направо ме учудваш с тази нужда от толкова големи дисплеи :)

  Нищо лично разбира се, хора всякакви, просто явно много ти харесва огромния дисплей.
  radko89
 • Страхотна иновация, наистина! Ето нещо, което бих ползвал действително, защото цялото отваряне на Foldовете и Мейта спъва нещата. 7.4 инча е по-малко даже и от екрана на фолда. Когато реално се появи този телефон, ще е в редиците на телефоните с не особено големи екрани. Мейта в момента е с 8 инча, а наследника му, който ще се появи след няколко месеца, ще е с 8.2 инча. Всеки фанатизъм трябва да има граници, млади момко :) И аз ползвам доста продукти на Huawei, но тук говорим за нещо ново и различно, а не само до твоя любим 8 инчов :) :) :) Много благодаря, че ме нарече млади момко, но уви вече не съм млад. Отделно трудно може да ме наречеш фанатик по отношение на Huawei при положение, че досега съм купил за мен и жена ми над 30 айфона, 4 самсунга и само един китаец. Вярно е обаче, че този китаец е супер новаторски и след него всички други телефони ми изглеждат старовремски. Също така е вярно, че вероятно никога повече няма да си купя телефон с екран под 8 инча. Даже се радвам, че следващият мейт ще е с 8.2 инчов дисплей и 120 херца. Мислех си, че със сегашния ми телефон ще карам поне 2 години, но заради тези две неща, ще си взема и следващия модел. П.П. Много се радвам за Oppo. Надявам се да се развиват все така добре и телефона, който коментираме да е сравнително достъпен. Дано да е с цена до 4000 лева.
  Huaweimatexs
 • Без последното :) Ползвал съм със и без GMS :)
  Боби13
 • Телефонът изглежда супер! Фанатизмът е вреден! Хуауей без гугъл също. :lol:
  https://youtu.be/wyfabK-BsTk
  Вито
 • Страхотна иновация, наистина! Ето нещо, което бих ползвал действително, защото цялото отваряне на Foldовете и Мейта спъва нещата. 7.4 инча е по-малко даже и от екрана на фолда. Когато реално се появи този телефон, ще е в редиците на телефоните с не особено големи екрани. Мейта в момента е с 8 инча, а наследника му, който ще се появи след няколко месеца, ще е с 8.2 инча. Всеки фанатизъм трябва да има граници, млади момко :) И аз ползвам доста продукти на Huawei, но тук говорим за нещо ново и различно, а не само до твоя любим 8 инчов :) :) :)
  Боби13
 • Страхотна иновация, наистина! Ето нещо, което бих ползвал действително, защото цялото отваряне на Foldовете и Мейта спъва нещата. 7.4 инча е по-малко даже и от екрана на фолда. Когато реално се появи този телефон, ще е в редиците на телефоните с не особено големи екрани. Мейта в момента е с 8 инча, а наследника му, който ще се появи след няколко месеца, ще е с 8.2 инча.
  Huaweimatexs
 • Уау наистина е много впечатляващо, браво за иновацията
  [size=10][url=http://egd6.brandbuilding.bg]гардероби с плъзгащи врати[/url],[url=http://gmr7.brandbuilding.bg]anvelope continental[/url],[url=http://mms7.brandbuilding.bg]евтини матраци[/url],[url=http://mpr7.brandbuilding.bg]електроинструменти[/url][/size]
  pllb
 • Страхотна иновация, наистина! Ето нещо, което бих ползвал действително, защото цялото отваряне на Foldовете и Мейта спъва нещата.
  arakchiev
 • Доста впечатляващо решение са измислили, браво.
  julianjulian10