Критичен бъг спря разпространението на новата версия на Chrome за Android

Критичен бъг спря разпространението на новата версия на Chrome за Android

Наскоро Google започна разпространението на новата мобилна версия на браузера Chrome с номер 79, но този процес беше спрян за платформата Android заради неприятни проблеми при част от потребителите. Оказа се, че е наличен бъг, който скрива всички данни от някои приложения, които използват системата WebView.

Това е възможно, тъй като операционната система използва Chrome директно в някои приложения. При обновлението до Chrome 79 е бил изгубен достъп до данни от уеб базирани програми и такива, използващи браузера за вътрешен достъп до информация. Макар данните да не са премахнати, потребителите нямат достъп до тях, а използваните приложения са със заводските си настройки. На този етап не става ясно кои са засегнатите програми.

В Chrome 79 се променя местоположението, на което се съхраняват уеб данните, но според коментар на потребител данните от „localStorage“ и „WebSQL“ не са мигрирани правилно. От Google потвърждават за проблема и обмислят какви стъпки да предприемат, като липсващите файлове могат да бъдат преместени на новите им локации или да бъде отменена промяната и мигрираните файлове да бъдат върнати на старите им места.

Източник: Google