Lenovo IdeaPad Yoga 11 и ThinkPad Twist вече и в България

Lenovo IdeaPad Yoga 11 и ThinkPad Twist вече и в България
Някои от новите многофункционални устройства на Lenovo за Windows 8/RT вече са налични в България. Засега това са IdeaPad Yoga 11 и създаденият за бизнеса ThinkPad Twist, а през следващото тримесечие ще дойде и ThinkPad Tablet 2. IdeaPad Yoga 11 се предлага на цена от 1599 лв. с ДДС, а цената на ThinkPad Twist започва от 2499 лв. с ДДС.

IdeaPad Yoga 11 е с дебелина 15.6 мм и предлага 11.6" екран и 13 часа живот на батерията. Благодарение на NVIDIA Tegra 3 - единственият четириядрен процесор за работа с Windows RT в света, с Yoga 11 потребителите могат да гледат филми в HD качество, да играят игри, да се свързват към интернет и да останат продуктивни с приложенията за Microsoft Office през целия ден. Моделът може да се ползва в няколко режима: клавиатурата зад екрана служи като поставка за разглеждане на филми или снимки; прегъването във формата на палатка за игри или видеочат и работа като таблет, когато гърбът на екрана се допре до долната част на корпуса.

ThinkPad Twist може да се ползва като ултрабук лаптоп или като таблет. Моделът с 12.5" IPS дисплей с висока яркост (350nit) се предлага с процесори до 3-то поколение Intel Core i7, опции за Windows 8 Pro, до 500 GB или до 128 GB SSD дисково пространство, клавиатура ThinkPad и др. Устройството идва със специални софтуерни решения за малкия бизнес, като Lenovo Solutions for Small Business, базиран върху Intel Small Business Advantage и Lenovo Cloud Storage от SugarSync. Налице са още почти целодневна самостоятелна автономна работа и бързо стартиране от режим на изчакване. Сред характеристиките присъстват аудиосистема Dolby Home Theatre, mini-HDMI и DisplayPort.

ThinkPad Tablet 2 е създаден за работа с Windows 8 Pro и работи с процесор на Intel от ново поколение. Гарантира 10-часова самостоятелна работа и тежи 600 грама. Опционално се предлага стилус за прецизно въвеждане на информация и 3G възможности за връзка. Налице са допълнителни клавиатура и докинг станция, а използването на Windows 8 Pro осигурява съвместимост с всички съществуващи приложения за Windows.