Lenovo Legion ще заложи на нетрадиционен дизайн

Lenovo Legion ще заложи на нетрадиционен дизайн

Очаква се скоро Lenovo да представи новия си смартфон, предназначен за игри – Lenovo Legion (L79031), като сред потвърдените негови параметри са зареждане на батерията с капацитет 5000mAh при 90W и наличието на революционна охладителна технология. Сега благодарение на XDA Developers разполагаме и с изображения на бъдещото устройство, извадени от промоционални клипове.

Те разкриват уникален дизайн с поставена в подвижен механизъм селфи камера, която излиза отстрани на корпуса. Това, разбира се, се дължи на факта, че моделът е предназначен за гейминг в хоризонтална позиция. Освен това и двойната основна камера е почти централно в задната част на устройството. В самия център на гърба е логото на Legion, а в него се намира двойна LED светкавица.

Смартфонът ще предложи два USB Type-C порта, като единият ще е отстрани на конструкцията, което ще позволи зареждането по време на игра. Не е изключено зареждането при 90W да става при ползване и на двата порта. Телефонът ще разполага и с два говорителя, които са в рамките под и над дисплея. Говорителите ще разполагат с голяма звукова камера с обем 1.4 кубични сантиметра, което ще позволи постигането на качествен звук.

Моделът ще използва чипсет Snapdragon 865, а за охлаждането ще се разчита на нов тип система на име “3D cooling tower structure” с два сектора, обхванати от охлаждащи тръби (dual heat pipe partitions). Сред очакваните характеристики на устройството са още памет за файлове от тип UFS 3.0, LPDDR5 RAM и екран с честота на опресняване 144 херца (Hz) и отчитане на допир при 270Hz.

В софтуерно отношение най-вероятно ще видим Android 10 с интерфейс ZUI 12/Legion OS. Основната камера включва 64MP сензор и 16MP с ултраширокоъгълен обектив. Селфи камерата ще предложи 20-мегапикселов сензор. Засега не е 100% потвърдено, че смартфона ще изглежда така, но от XDA са убедени, че са видели реални маркетингови клипове.

Източник: XDA Developers

 • Цената сигурно ще е над 2000 лева?!
  julianjulian10
 • Не видях нищо за батерията и основната концепция е тип Asus ROG - централен/допълнителен USB-порт, говорители, екран, UFS 3. Може даже да излязат заедно с III-ката.

  Не знам защо този тип телефони винаги се презентират като такива за геймъри и само геймъри. На кой не му трябва най-голямата батерия, фронтално качествено стерео, екран с бързо опресняване, 3.5 Жак, липса на дупки, изрязвания и ночове, най-много RAM и най-новите процесори/SoC, предназначени за най-екстремално използване при най-високи температури?

  Или Samsung и Apple предлагат повече - на същите или по-ниски цени? И само те представят "реалните" флагман.

  Те и Sony, Philips, Panasonic и невероятните немски марки бяха най-доброто на 90'те, но от флагман марките им не остана вече и следа...
  90W fast wired charging for 100% charge within 30 minutes
  5000mAh dual-cell battery
  palamud13
 • Не видях нищо за батерията и основната концепция е тип Asus ROG - централен/допълнителен USB-порт, говорители, екран, UFS 3. Може даже да излязат заедно с III-ката. Не знам защо този тип телефони винаги се презентират като такива за геймъри и само геймъри. На кой не му трябва най-голямата батерия, фронтално качествено стерео, екран с бързо опресняване, 3.5 Жак, липса на дупки, изрязвания и ночове, най-много RAM и най-новите процесори/SoC, предназначени за най-екстремално използване при най-високи температури? Или Samsung и Apple предлагат повече - на същите или по-ниски цени? И само те представят "реалните" флагман. Те и Sony, Philips, Panasonic и невероятните немски марки бяха най-доброто на 90'те, но от флагман марките им не остана вече и следа...
  MEnergy