Lenovo няма да се откаже от мобилните телефони

По време на конференцията Lenovo Transform 2.0 изпълнителният директор на китайската компания Ян Юанчин говори и за мобилния бизнес на компанията, който от известно време работи на загуба. Според него подразделението, което се занимава със смартфони, в момента генерира приходи, но все още има много какво да се подобрява.

Препоръчани оферти

Ян Юанчин подчертава, че бизнесът с мобилни устройства е ключов и компанията няма никакви намерения да се отказва от него. Според него ако Lenovo няма платформа за разработването на устройства за комуникация ще й бъде трудно да се справи с нуждите на бъдещите IoT устройства.

Мениджърът говори и за придобиването на Motorola. Без да навлиза в детайли, той обясни, че закупуването на този бизнес е довело до нови възможности на компанията, но само на определени пазари. В същото време той изтъква, че новите възможности не са приложими на всички пазари и прекалено бързият растеж може да се окаже вреден при определени обстоятелства.

Източник: GizChina

  • Точно Моторолата в България е много некачествена, въприки че софтуера и дизайна ми допадат много. Два пъти ремонтирах моята в рамките на по-малко от година, а е телефон от среден към висок клас! А и всичките ми познати с Леново все някакви проблеми хардуерни имат! Мисля, че трябва да се откажат...
    bojidar_wan
  • Не могат да се откажат. Правят качествени телефони но за съжаление В България мотото не е много популярна
    NIkolay Nuk
  • Не жалко, а много жалко !
    Боби13