Lenovo обнови трите устройства в серията ThinkPad X1

Lenovo обнови трите устройства в серията ThinkPad X1

Миналата седмица Lenovo обяви сериозен ъпдейт на лаптопите в почти цялата серия ThinkPad, но новините за промените в премиум линията ThinkPad X1 (X1 Carbon, X1 Yoga и X1 Tablet) бяха запазени за началото на CES. Новият X1 Carbon продължава тенденцията за намаляване на размерите и теглото и определено има с какво да изкуши търсещите компактен, мощен и здрав лаптоп. Устройството отново предлага 14” дисплей, но вече са налични IPS панели с резолюция 1920x1080 и 2560x1440 пиксела, а освен това компанията е редуцирала значително страничните рамки, което е довело до смаляване на размерите на корпуса. Така устройството осигурява 14” дисплей в корпуса на 13,3-инчов. Лаптопът получава и опция за сребрист цвят.

Сред останалите характеристики откриваме два USB Type-C порта с Thunderbolt 3, два USB 3.0 порта, HDMI, RJ45 чрез допълнителен адаптер, micro SD слот и опционален LTE-A модем Qualcomm Snapdragon X7. Добавени са двубандови Wi-Fi възможности (Intel Dual-Band Wireless-AC 8265) с опция за включване на карта Intel Tri-Band Wireless-AC 18265, която поддържа стандарта WiGig. Лаптопът тежи едва 1,12 кг и може да бъде конфигуриран и с инфрачервена камера за лицево разпознаване чрез функцията Windows Hello и с четец за пръстови отпечатъци. Устройството работи с процесори Intel Core от 7-о поколение и може да се комбинира с до 16GB RAM и SSD памет до 1TB. Според Lenovo батерията стига за 15,5 часа автономност, но тук става дума за тестове и в реална употреба времето вероятно ще е по-малко. Продажбите започват през февруари на цена от 1349 долара.

На свой ред X1 Yoga ще се предлага и с графичен ускорител Intel Iris Plus Graphics 640 в допълнение към сегашния Intel HD Graphics 620, а освен това ще има до 16 GB 2133 MHz LPDDR3 RAM, което би трябвало да се отрази положително на производителността. Устройството има два USB-C порта с Thunderbolt 3, HDMI, RJ45 чрез адаптер, три USB 3.0 порта, micro SD и отново опция за модем Qualcomm Snapdragon X7. Налични са и същите Wi-Fi опции като в X1 Carbon. Лаптопът има 14” дисплей и може да бъде конфигуриран с IPS панел с резолюция 1920x1080 и 2560x1440 пиксела, но освен това може да се избере и OLED екран с резолюция 2560x1440 пиксела. Батерията стига за 16 часа или 10,5 часа на работа според типа на екрана. Компанията е направила подобрения в клавиатурата и при употреба като таблет тя се заключва, а освен това е подобрила и стилуса ThinkPad Pen Pro, като го е снабдила с нов връх. Продажбите също стартират през февруари на цена от 1499 долара.

X1 Tablet също получава първото си обновяване след премиерата преди година в рамките на CES. Таблетът преминава към процесори Intel от серията Kaby Lake Y и може да бъде комбиниран с до 16GB RAM и до 1TB SSD за съхранение на файлове. Батерията стига за до 10 часа самостоятелна употреба, а при включване на допълнителния модул за продуктивност могат да се добавят още до 5 часа. Устройството може да се оборудва и с модул с проектор, който позволява създаването на изображение с диагонал до 60”. Отново са налични опции за LTE модем (Qualcomm X7 или Sierra Wireless AirPrime EM7430), а възможностите за Wi-Fi карти са като при другите нови модели. ThinkPad X1 Tablet покрива изискванията за здравина на стандарта MIL-SPEC и ще се продава от март на цена от 949 долара.

Източник: Lenovo