Lenovo представи асистент с Amazon Alexa и домашно NAS устройство

Lenovo представи асистент с Amazon Alexa и домашно NAS устройство

Lenovo дава по подобаващ начин начало на своето участие на изложението CES и след демонстрацията на новите очила за виртуална реалност, които ще работят с Windows 10, компанията е готова да представи и други интересни и полезни устройства. Сред тях е Lenovo Smart Assistant, който интегрира виртуалния персонален асистент Alexa и до известна степен напомня на устройствата в серията Echo на Amazon. Устройството е създадено в партньорство с американската компания, ще се предлага в три цвята и осигурява 8 360-градусови микрофони с технология за подтискане на околния шум и премахване на ехото, което осигурява възможност да се ползва на разстояние до 5 метра.

Lenovo ще пусне и специална версия с технология на Harman Kardon за по-качествено възпроизвеждане на звук при слушане на музика. Джаджата ще служи за гласово управление на различни умни продукти от портфолиото на Lenovo и ще е съвместима с много съществуващи продукти на други компании, но едва ли ще я видим на нашия пазар, защото Alexa поддържа ограничен брой езици и е налична само в определени страни. Продажбите на Lenovo Smart Assistant ще започнат през май на цени 130 и 180 долара, съответно за стандартното издание и за това с Harman Kardon.

Компанията представи и новото решение Smart Storage, което представлява NAS устройство за съхранение на данни за лесна синхронизация на различни устройства в домашни условия. Предложението е налично с памет 2TB и 6ТB и има атрактивен дизайн, който го отличава от повечето модели в този пазарен сегмент. Добавена е технология за лицево разпознаване за лесно организиране на колекциите от снимки, а сред начините за връзка влизат двубандови Wi-Fi възможности, Ethernet и USB 3.0. Устройството ползва двуядрен процесор Intel Celeron N3060 с честота 1,6GHz, 2GB RAM и 8GB ROM и ще се продава от май на цена от 140 долара.

Третото интересно устройство се нарича Lenovo 500 Multimedia Controller. Това е клавиатура за работа с мултимедийни компютри, което означава, че е компактна и лесна за употреба, а освен това е комбинирана с тъчпад за лесна навигация в екранния интерфейс. Клавиатурата е оптимизирана за Windows 10 и всъщност цялата й повърхност може да работи като тъчпад, което улеснява извършването на жестовете за управление на платформата на Microsoft. Устройството работи с 2 AAA батерии, които могат да осигурят автономност до 8 месеца. Продажбите започват през март на цена от 55 долара.

Източник: Lenovo (1), (2)