Lenovo представи в България новите си ултрабук лаптопи

Lenovo представи в България новите си ултрабук лаптопи
Българската си премиера получиха новите лаптопи от новата IdeaPad нa Lenovо и сред тях са IdeaPad Y580, който осигурява отлично мултимедийно преживяване благодарение на видеокартата си от последно поколение, и достъпните ултрабук компютри IdeaPad U310 и U410. До 19 юли потребителите могат да ги видят и тестват наред с други ThinkPad и IdeaPad модели на щанд, разположен в Сердика Център в София. Интересно е, че щандът е реплика на този, с който Lenovo се представи на Международното изложение на потребителска електроника CES 2012 и който е вдъхновен от приноса на компанията за изследователската дейност и научните експерименти в Космоса - първият лаптоп, използван от НАСА, е модел с марката ThinkPad.

За IdeaPad Y580 вече писахме. Устройството се отличава с висока производителност, която дължи на бързия процесор Intel Core i7-3610QM с работна честота 2.30GHz и 6MB кеш памет от трето ниво. За по-взискателните потребители Lenovo IdeaPad Y580 предлага изключителна графика с новата видеокарта NVIDIA GeForce GTX660M с 2GB DDR5 собствена памет, подсилена с технологията Lenovo Dynamic Boost, която дава до 10% по-добра производителност. Разполага с 15,6" дисплей с LED подсветка, който е достъпен в два варианта - с full HD (1920 x 1080 пиксела) или с резолюция 1366 x 768 пиксела. За съхранение на данни можете да избирате между стандартен твърд диск с капацитет 1TB и комбинация между 32GB SSD и 750GB твърд диск за светкавично стартиране и по-бърза работа. Оперативната памет варира между 4GB и 8GB в зависимост от конфигурацията. Lenovo IdeaPad Y580 идва с най-новата технология Dolby Home Theatre и високоговорители от JBL. Моделът предлага още опцията TV тунер и технологията Intel Wireless Display (WiDi) Technology, с помощта на която можете да свържете лаптопа към най-големия екран в дома за неповторимо изживяване на сетивата.

Новите ултрабук компютри от серията U правят тънките и леки компютри достижими за повече потребители, тъй като са на по-достъпна цена в сравнение с топмодела IdeaPad U300s, който тествахме преди време. Моделите IdeaPad U310 и U410 са с 13,3 и 14" дисплеи и съчетават най-добрите характеристики на традиционните лаптопи - мощност при обработка на информацията, голям капацитет за съхранение на данни и богати аудиовъзможности, с елегантен външен вид и метален корпус. Отличителните черти на новите машини включват висока скорост на зареждане, мигновено събуждане и повече време за автономна работа с един заряд на батерията. Лаптопите са с дизайн, вдъхновен от външния вид на книгите, и се предлагат в разнообразие от ярки цветове. Сред технологиите откриваме Dolby Home Theatre v4 за високо качество на звука, както и Intel Wireless Display (WiDi) за безжична връзка с по-големи екрани.

IdeaPad Y580 вече е наличен в Lenovo Exclusive Store, "Технополис", "Техномаркет", както и в дистрибуторската мрежа на "Леново България" на цена от 1699 лв. с ДДС. 14" IdeaPad U410 в графитен цвят на цена от 1699 лв. с ДДС и 13.3" IdeaPad U310 в графитен и розов цвят на цена от 1499 лв. с ДДС се предлагат в "Техномаркет", както и в дистрибуторската мрежа на компанията.