Lenovo става основен партньор на отбора на Ducati в MotoGP

Lenovo става основен партньор на отбора на Ducati в MotoGP

През последните три години Lenovo беше технологичен партньор на отбора на Ducati в MotoGP, но компанията вече е готова за следващата стъпка. Преди няколко дни стана ясно, че за следващите три години китайската компания вече ще бъде титулярен партньор, а името на отбора става Ducati Lenovo Team.

Двете компании се готвят да осигурят още по-интелигентна отдалечена съвместна работа и разработват планове за изследователска дейност, която ще включва инфраструктура за виртуални десктопи, за да позволят на инженерите на Ducati да работят по-ефективно от разстояние. Проучват се и възможностите на добавената и виртуалната реалност.

Lenovo посочва, че през последните 3 години нейните технологии са донесли редица технологични предимства на Ducati. Така например анализите и симулациите в MotoGP ползват компактния edge сървър ThinkSystem SE350, техниците разчитат на моиблната работка станция ThinkPad P1, а в гаражите инженерите ползват лаптопи ThinkPad за тестване на възможни конфигурации на моторите.

Lenovo е проектирала и въвела още HPC (high-performance computing) клъстер от сървъри ThinkSystem SD530, SR630 и SR650, който се ползва за аеродинамични модели при високи състезателни скорости. Сред другите ползвани продукти са мобилни работни станции ThinkPad P53 и премиум Yoga лаптопи.

Източник: Lenovo