Lenovo Yoga Book има клавиатура, върху която може да се пише

Lenovo Yoga Book има клавиатура, върху която може да се пише

Днес от Берлин ще има интересни новини преди началото на изложението IFA и първата партида идва от Lenovo. Сред новите продукти на китайската компания вниманието привлича иновативният хибриден модел Yoga Book, чиято втора половина може да се превърне в плоска Halo клавиатура или в голям сензорен таблет за писане или рисуване. Благодарение на използваната технология може да пишете върху поставен върху сензорната повърхност лист хартия и бележките ще се покажат веднага и на екрана. Трябва обаче да използвате включения в комплекта стилус и поставите допълнителен връх с мастило.

Устройството, което е резултат от 3-годишна разработка, осигурява 8500 mAh батерия за 15 часа работа, процесор Intel Atom x5, 4GB RAM, 64GB вградена памет и 10,1” дисплей с резолюция 1920 x 1200 пиксела. Yoga Book е с дебелина едва 9,6 мм и тежи 690 грама, а връзката между двете части става с познатия от лаптопите Yoga метален механизъм, даващ възможност за завъртане на 360 градуса. Специалният стилус с технология на Wacom няма нужда да се зарежда, защото разчита на технология за електромагнитен резонанс и може да отчете 2048 степени на натиск. Това го прави подходящ за рисуване, но при смяна на върха се справя чудесно с писане върху хартия и дигитализиране на записките.

Yoga Book ще се предлага с Android и с Windows 10 на цена съответно от 499 и 549 долара. В Европа го очакваме за 499 и 599 евро, но версията с 4G възможности ще е по-скъпа. Другото ново устройство е лаптопът Yoga 910, който предлага променена клавиатура, по-голям тъчпад, 13,9” дисплей с 4K или Full HD резолюция и тънка странична рамка, сензор за отпечатъци, USB-C интерфейс, процесор Intel Core до i7 от новата серия Kaby Lake, до 16GB RAM, SSD с капацитет до 1TB и метално шаси. Батерията може да осигури до 15,5 часа на работа, а продажбите започват през октомври на цена от 1499 евро.

Източник: Lenovo (1), (2)