LG G7 ThinQ с източноевропейска премиера

LG G7 ThinQ с източноевропейска премиера

В края на месец май пътувахме до Унгария по покана на LG, за да присъстваме на регионалната премиера на новия флагмански смартфон на компанията - G7 ThinQ, и на другите тазгодишни телефони на компанията. Бързаме да изпреварим въпросите ви - това не означава, че скоро G7 ThinQ ще се появи и в нашата страна. Сигурно сте запознати с факта, че преди време LG съкрати мобилните си екипи в много страни от Източна Европа и на практика компанията продължи да продава телефони основно на големите западни пазари. Междувременно LG започна отново да сформира отдели за мобилни устройства в някои от страните, в които бях затворени по-рано, но засега такъв все още няма в България.

И все пак поканата за регионалната премиера, която беше отправена към медии от България, Хърватия, Унгария, Румъния, Сърбия и Словения, е показателна за намеренията на корейците в даден момент отново да започнат да продават телефони на тези пазари. От началото на този месец LG G7 ThinQ вече се продава в Унгария и в други европейски страни, но цената му не е никак ниска - справка с електронни магазини показва, че предварителната цена на устройството в Германия е 850 евро, но очакваме крайната цена да бъде по-ниска.

Събитието на LG се проведе във филмовото студио "Корда", което е на трийсетина километра от Будапеща и може да бъде описано като унгарския еквивалент на Киноцентър Бояна, но значително по-модерен, защото е открит преди малко повече от десетилетие. Сред неговите впечатляващи декори имахме възможност да изпробваме част от новите възможности на G7 ThinQ, като дори взехме участие в кратки филми, заснети от професионалисти с помощта на телефона.

Що се отнася до новия флагман на LG вече писахме подробно за неговите възможности. Устройството залага на чипсет Snapdragon 845, който е комбиниран с 4GB RAM и 64GB разширяема памет, а освен това предлага 6.1” QHD+ (3120 x 1440) дисплей със съотношение 19.5:9, чиято яркост може да достигне до 1000 нита за кратък период от време - например под ярка директна светлина. Панелът е изрязан, но изрязаната част може да се скрие с черна лента или с лента в друг цвят по избор. Телефонът е водоустойчив и отново покрива различни стандарти за издръжливост на американската армия, а задният панел е стъклен (Gorilla Glass 5) и пречупва светлината ефектно.

LG G7 ThinQ предлага двойна основна камера с резолюция 16МР, която комбинира широкоъгълна (F1.9 / 107°) и стандартна (F1.6 / 71° / OIS) оптика, а за селфита има 8MP (F1.9 / 80°) камера. Успяхме да поснимаме с телефона, но честно казано не останахме впечатлени от възможностите на камерата и особено от загубата на детайли като следствие от обработката на изображенията. Телефонът отново предлага сензор за отпечатъци върху задния панел, а батерията с капацитет 3000mAh може да се зарежда и безжично.

Името ThinQ обаче е свързано с възможностите за изкуствен интелект, които компанията е добавила в устройството. Така например е добавен специален бутон за активиране на Google Assistant, който може да задейства и приложението Google Lens за разпознаване на текст, забележителности и различни обекти, за които след това показва информация от интернет. В камерата има технология за разпознаване на обекти, която предлага различни режими за постигане на по-добър резултат. Например ако пред обектива има човек, ще бъде предложен режим, който акцентира върху лицевите черти или пък ще бъде активирана портретна функция с боке. По същия начин могат да бъдат разпознати храна, небе или пък градски пейзаж и да бъдат направени съответните корекции в цветове, контраст и други параметри.

Смартфонът би трябвало да допадне на феновете на мултимедията, защото отново предлага Hi-Fi Quad DAC за подобрено възпроизвеждане на звук, а освен това запазва стандартния жак за слушалки. В модела дебютира и технологията Boombox Speaker, която ползва вътрешното пространство на корпуса като резонансна кухина за възпроизвеждане на повече ниски честоти, а ако поставите телефона върху твърда повърхност или кутия, би трябвало да получите дори още по-силен ефект. Честно казано, звукът наистина е малко по-силен, но не се надявайте да озвучите парти. LG G7 ThinQ предлага и технологията DTS:X за виртуален 3D звук с до 7.1 канала.

 • Вече в Telenor - http://www.telenor.bg/bg/private/device/view/lg-g7-thinq
  chilko
 • Казвал съм ти го и преди, но май ще се повторя - ти си рядко тъп :)
  bloodknight2012
 • Някой ще напише ли нещо за телефона? Моля, комплексите за в къщи.
  geleto_
 • а на другите простено ли им е по-надолу? :) Мисля че дотук само ти не го разбра. :D
  feuer34
 • Така е колега, но в случая е от твоя страна, но на теб ти е простено, тъй като живееш в чужбина. :) [Quote]телефон [u]като [/u]всеки друг Китайски но за 850 евро[/Quote] [Quote]Като - предлог. 1. За посочване на сходство или еднаквост между предмети, явления, признаци или свойства.[/Quote]
  Моля?
 • Откога LG стана китайска компания? Ох боже колко неграмотност има по този свят. :D
  feuer34
 • Май по-добре V30 за 499 евра.
  aladin
 • Факта че не е китайски би трябвало да е достатъчен. И все пак няма да си кривя душата - има по-добри алтернативи.
  bloodknight2012