LG G8 ще предложи дисплей с капковидно изрязване и 3D камера

LG G8 ще предложи дисплей с капковидно изрязване и 3D камера

LG е подготвила много мобилни премиери за следващата година и новините ще започнат още през януари - според корейското издание ETnews тогава ще видим модела Q9, който ще предложи 6.1” дисплей, чипсет Snapdragon 660, 4GB RAM, 32GB памет и батерия с капацитет 3000 mAh. Най-вероятно премиерата ще бъде около изложението CES в началото на следващия месец и скоро след това ще започнат продажбите в родината на LG.

Продължаваме с флагмана LG G8, който ще се появи на пазара в Южна Корея през март, което подсказва, че не е изключено да бъде представен през февруари в рамките на мобилния конгрес. От другата информация за модела става ясно, че той ще предложи капковидно изрязан дисплей и 3D камера, но засега не е ясно дали това означава, че ще видим ToF (time of flight) сензор или друга технология.

LG G8 ще поддържа LTE мрежи, защото 5G възможностите ще са запазени за друг модел. Този телефон няма да е част от серията G, а вероятно ще постави началото на нова линия, твърди висш мениджър в LG. Устройството ще се появи през март или април и освен в Южна Корея ще се предлага в Щатите и Европа, където ще има комерсиални мрежи от пето поколение. Междувременно LG продължава работа по своя смартфон със сгъваем дисплей, но според информацията той не се очаква преди третото тримесечие на 2019.

Източник: ETnews