LG може да преустанови производството на смартфони в Корея

LG може да преустанови производството на смартфони в Корея

Според непотвърдена информация на агенция Yonhap, LG Electronics планира да преустанови производството на мобилни телефони в Южна Корея, като то ще бъде изместено в съществуваща фабрика на компанията във Виетнам. Решението е продиктувано от желанието на компанията да спре загубите на мобилното си подразделение, което е на минус в продължение на седем поредни тримесечия. LG произвежда смартфони в Корея, Виетнам, Китай, Индия и Бразилия, като фабриката в Корея се занимава основно с модели от висок клас, които представляват до 20% от общото производство.

Източник: Reuters

Оферти на деня

 • Да ... както
  Kuzmanovv
 • G5(разбирайте G4)
  Chopakov
 • 3 апарата от G серията изредих.Почитател съм им.Но нещо все не им достига...все нещо бъркат... G Flex беше супер машина. G5 бе невероятен за времето си апарат-уникална извита визия,невероятна камера,невероятен кожен гръб. Гърмяха процесори на поразия. G6 ползвах доскоро.Уникален.Отлична сглобка и добро усещане за апарата...със същия си архаичен LCD екран. Изключително бавна и ограничена поддръжка. Още се лутат из драките и не могат да си създадат идентичност.Всъщност имаха-извити апарати със задноразположени бутони-беше яко... Сега пък залитат по ночове... Имат си своето очарование,ама...отказах се от тях.
  Chopakov
 • Не са им изяли китайците хляба, те сами си го направиха с глупавата им политика. Помните ли кога представиха G8? Е, аз вече забравих, а телефона все още не е в продажба извън Корея. Самсунг ги удрари най-много, не китайците.
  iWolff
 • Ами баницата е една. На всичко отгоре китайците почнаха да правят здрави телефони, за да се наложат, не можеш да ги правиш и прекалено кекави, за да се сменят често. Стъклен/керамичен гръб уж само за безжично зареждане помага да се чупи, ама пък и хората стават по-внимателни и слагат здрави калъфи...
  tzincbg
 • Айде и тия почват да затварят фабрики... Пак ще има много хора на улицата...
  Ванката