LG обяви G7 One и G7 Fit

LG обяви G7 One и G7 Fit

В петък стартира изложението IFA в Берлин, а компаниите вече започнаха да разкриват какво ще видим в залите в Берлин. LG обяви два нови смартфона, които ще бъдат официално показани по време на събитието. Моделите се казват G7 One и G7 Fit. Първото устройство е част от програмата Android One и ще бъде оборудвано с миналогодишния процесор Snapdragon 835, което пък вероятно означава и по-достъпна цена.

Интересното е, че това е първият модел на LG изобщо, който ще се предлага с този чипсет. Миналогодишният G6 беше със Snapdragon 821 поради тогавашния недостиг на процесори, а тазгодишният G7 ThinQ логично е с актуалния флагмански процесор на Qualcomm Snapdragon 845. G7 One ще предложи още 6.1 QHD+ FullVision дисплей със съотношение 19.5:9. В изрязаната част са приютени сензорът за близост, LED лампичката за нотификации, камерата за селфита и говорителят за разговори.

Телефонът ще се предлага само във вариант 4 GB RAM и 32 GB памет за приложения, като потребителите ще могат да инсталират при нужда и microSD карти с капацитет до 512 GB. G7 One идва с Android 8.1 Oreo, но като се има предвид, че е включен в програмата Android One, може да се очаква до броени седмици да бъде обновен и до Android 9 Pie. Устройството е водоустойчиво, а батерията е с капацитет 3000 mAh.

LG G7 Fit е с по-скромния процесор Snapdragon 821, но предлага същия дисплей като своя по-голям събрат, както и други премиум функционалности. Той също ще се предлага единствено във вариант с 4 GB RAM и 32 GB ROM, но на определени пазари ще е налична и версия G7 Fit+ с 64 GB за приложения. Телефонът е водо- и прахоустойчив, предлага Quad DAC за по-добър звук и батерия с капацитет 3000 mAh.

Телефонът също идва с Android 8.1 Oreo, но не е част от Android One и поради тази причина при него обновяването до Android 9 Pie вероятно ще се случи доста по-късно. И двата телефона са с размерите на G7 ThinQ. G7 One ще се предлага в синьо и черно, а G7 Fit ще е наличен в черно и сиво. От LG към момента не са обявили продажните цени и точната дата на пускането на новите си модели.

Източник: LG