LG обяви графика за обновление на смартфоните си до Android 10

LG обяви графика за обновление на смартфоните си до Android 10

Репутацията на LG не е особено добра, що се отнася до бързото обновление на смартфоните на компанията до новите версии на Android, като през последните години този процес е доста бавен. Това не се промени и след откриването на специалния развоен център, който трябваше да се справи с проблема и ускори ъпдейтите. Въпреки това, макар и с бавни темпове, новата версия на базирания на Android 10 графичен интерфейс LG UX 9.0 ще се появи в съвместимите модели на компанията.

Графикът за обновление на устройствата беше публикуван от LG Италия и би трябвало да важи за цяла Европа. Досега до актуализацията имаха достъп потребителите с LG G8 ThinQ и V50 ThinQ в Корея. Сега научаваме, че в началото на февруари новият софтуер ще се появи за международната версия на V50 ThinQ, а през второто тримесечие на годината – и за G8X ThinQ.

Процесът продължава с G7 ThinQ, G8S ThinQ и V40 ThinQ през третото тримесечие и позиционираните в средния клас K50S, K40S, K50 и Q60 през последното тримесечие. Интересно е да отбележим, че преди последните модели да бъдат обновени, Google би трябвало да пусне Android 11. Междувременно стана ясно, че LG UX 9.0 разполага с десктоп режим по подобие на решенията на Samsung и Huawei.

Източник: LG

  • чудо голямо, като нямяте последния андроид не може да проектирате ядрени подводници.... дреме им на LG за нашият тъп пазар
    boyko67
  • Уажас, и как може да го обявят официално. LG G8s, който всъщност се продава из цяла Европа вместо G8 (то ест се явява флагман) ще получи ъпдейт на есен. Ми това е абсолютна гавара с един от важните пазари. Тия изгубиха Европа тотално.
    propov