LG подготвя четириядрен смартфон с поне 10МР камера

LG  подготвя четириядрен смартфон с поне 10МР камера
LG вече ни предложи четириядрен смартфон под формaта на Optimus 4X HD, но компанията работи и по нов, който вместо с 8МР камера ще разполага с камера с резолюция над 10МР. Това ще бъде първият продукт на корейците, който ще комбинира четириядрен процесор и камера с такава резолюция, а премиерата му се очаква през септември. Според информация от корейското издание The Chosunilbo в разработката на устройството е взел участие и шефът на LG Electronics Ку Бон-му, който е бил недоволен от факта, че мобилното подразделение на компанията не се възползва напълно от технологиите на другите части на LG - LG Display, LG Chem и LG Innotek. И това въпреки факта, че продукцията им се използва активно от други компании - например LG Display и LG Chem осигуряват важни компоненти за глобални компании като Apple. Не е изключено процесора да е собствено производство на LG - преди година компанията сключи договор с ARM за лицензирането на ядрото ARM Cortex-A15 и графичния ускорител Mali-T604.

През септември се очаква и представянето на Samsung Galaxy Note 2, за който също се говори, че ще има камера с резолюция над 10МР, и е интересно дали подготвяното устройство от LG няма да е в негов отговор. Двете корейски компании са известни с конкурентните си отношения, което ни кара да мислим, че новият продукт на LG ще разполага и с екран с голям диагонал, за да се противопостави директно на Galaxy Note 2.

http://english.chosun.com/site/data/html_dir/2012/07/09/2012070901192.html

  • [Quote]Аз ще чакам за 15-ядрения да дойде и със всичката тази ядрена мощ "ша пулитъм у Космусъ за Китай-ментай" [/Quote] :D:D:D(yes)(yes)(yes)
    Ванката