LG подсказва, че ще представи V30 на 31 август в Берлин

LG подсказва, че ще представи V30 на 31 август в Берлин

През последните години изложението за потребителска електроника IFA стана предпочитано от производителите на мобилни устройства за представяне на продуктите им за втората половина на годината, които ще са на пазара навреме за важния сезон на предпразнично пазаруване. Sony по традиция представя нови смартфони на IFA и тази година очакваме поне две нови модела от по-висок клас. В миналото Huawei също разчиташе на IFA за представяне на нови продукти, но засега няма информация дали компанията ще направи това и тази година, макар че шефът на потребителския бизнес Ричард Ю ще бъде един от лекторите в съпътстващата конферентна програма.

По всичко личи, че тази година и LG ще избере събитието, за да представи следващия флагмански модел в серията V. Корейската компания започна да разпраща покани към медиите да запазят в календарите си датата 31 август и най-вероятно тя е свързана именно с представянето на очаквания V30 точно преди началото на IFA. Изображението не разкрива много, но дава ясни индикации, че става дума за този модел – забелязваме голям символ V, а освен това се вижда и дисплей със заоблени ъгли със съотношение 2:1.

Поканата идва малко след като в интернет се появиха рендери на телефона, които разкриха, че той вероятно няма да има втори преден дисплей и няма да поддържа замяната на батерията. Така до голяма степен V30 прилича на уголемена версия на G6, чиито продажби не вървят особено добре и анализаторите очакват мобилното подразделение на компанията да отчете загуба за тримесечието. Вече се заговори, че Samsung ще представи Galaxy Note 8 на 23 август на събитие в Ню Йорк и ако това е така, корейската компания със сигурност ще демонстрира устройството на своя щанд в Берлин.