LG прави сериозна заявка в средния клас с новите модели от серията K

LG прави сериозна заявка в средния клас с новите модели от серията K

Наскоро LG преструктурира мобилното си подразделение, като компанията предприе значителни стъпки за подобряване на представянето му. Най-добър пример за това е смартфонът LG Velvet, който залага на нов дизайн и нов графичен потребителски интерфейс, а съвсем скоро би трябвало да го видим и в България. Преди него обаче, през втората половина на февруари, корейците анонсираха и най-новите попълнения в позиционираната в средния клас серия K. Това са K61, K51S и K41S.

Препоръчани оферти

Тези устройства споделят доста близка визия, особено отзад, където откриваме секция на основната камера с хоризонтално разположение, а под нея е поставен и четец на отпечатъци. Чертите, които отличават тези модели от повечето в този клас, са наличието на технология DTS-X 3D за съраунд звук, както и покриването на военните стандарти за издръжливост MIL-STD-810G.

Интересен аспект е и по-дълбоката интеграция на Google Assistant чрез добавянето на отделен бутон за стартирането на виртуалния асистент. Освен това можем да отбележим, че компанията е заложила на чипсети от MediaTek вместо на решения от Qualcomm.

LG K61

Започваме несъмнено с най-интересния модел в серията, а именно LG K61. Той предлага FullVision IPS екран с диагонал 6.53 инча, резолюция Full HD+, съотношение 19.5:9 и отвор за 16MP селфи камера. Налично е защитно покритие против издраскване, а освен това моделът отговаря на военните стандарти за издръжливост MIL-STD-810G.

В основата на LG K61 откриваме чипсет MediaTek Helio P35 в комбинация с 4GB RAM и 128GB разширяема памет, а батерията е с капацитет 4000 mAh. Всичко това е предпоставка за добра, за класа на устройството, продуктивност и целодневна издръжливост с един заряд на батерията.

Това е и първият смартфон на компанията, който включва 48-мегапикселов сензор. Той е с бленда f/1.8 и използва технология за сливане на четири пиксела в един. Технологията Quad-Cell подобрява яркостта на кадрите и намалява шума дори в условията на ограничена околна светлина. Налични са още 8MP сензор с ултраширокоъгълен обектив със зрително поле 118 градуса, 5MP за боке ефекти и 2MP за макроснимки.

Както виждате, конфигурацията предлага гъвкавост за заснемане според нуждите, а освен това е интегрирана и технология с изкуствен интелект за разпознаване на сцени. Тя добавя необходимите настройки за оптимален резултат при снимане. Заснемането на видео е до резолюция 1080p при 30 кадъра в секунда.

Сред параметрите са още Wi-Fi (n) възможности, Bluetooth 5.0, NFC, GPS, жак за слушалки и USB Type-C порт. Четецът на пръстови отпечатъци е на гърба на конструкцията. Приятно впечатление прави наличието на звуковата технология DTS:X 3D за съраунд звук, която се използва при наличието на подходящи слушалки. В софтуерно отношение е използвана Android 9.0 Pie, като устройството разполага и с отделен бутон за активиране на Google Assistant.

LG K51S

Следващото попълнение е K51S, което споделя редица черти с топ предложението в серията. Сред тях са батерията с капацитет 4000 mAh, опциите за свързване и дори чипсетът MediaTek Helio P35. Разбира се, налични са и множество разлики, които правят възможна и по-ниската му цена.

Дисплеят тук е с диагонал 6.55 инча, резолюция HD+, покритие против издраскване и отвор, в който е поставена 13-мегапикселова селфи камера. Освен познатия ни чипсет, тук са налични 3GB RAM и 64GB разширяема памет за файлове. Смартфонът предлага още четец за пръстови отпечатъци на гърба. И този модел покрива изискванията на военните стандарти за издръжливост MIL-STD-810G.

Основната камера на LG K51S е четворна и включва 32MP главен сензор, 5MP с ултраширокоъгълен обектив със зрителен ъгъл 115 градуса, 2MP за макроснимки и 2MP за боке ефекти. Главният сензор използва технология за сливане на четири пиксела в един, което означава, че по подразбиране кадрите са с размер 8MP. Налична е и система за автофокус чрез засичане на фазата (PDAF).

LG K41S

Завършваме с LG K41S, който е и най-достъпното предложение в новата серия. Устройството предлага IPS екран с диагонал 6.55 инча, резолюция HD+ и капковиден прорез за 8MP селфи камера. Отново е налично покритие против издраскване. Както и останалите модели, K41S отговаря на военните стандарти за издръжливост.

Сред основните параметри са чипсет MediaTek Helio P22, 3GB RAM, 32GB разширяема памет и батерия с капацитет 4000 mAh. Основната камера има подобна конфигурация с тази на LG K51S, но като главен ползва 13MР сензор.

Моделът предлага още четец на отпечатъци на гърба, a освен това са достъпни жак за слушалки, USB Type-C порт, отделен бутон за стартиране на Google Assistant и аудио технология DTS:X 3D.