LG представи ново портфолио от CINEMA 3D Smart телевизори в България

LG представи ново портфолио от CINEMA 3D Smart телевизори в България
Състоя се премиерата в България на новата серия CINEMA 3D Smart телевизори за тази година на LG Electronics. Първоначално в магазините ще видим 4 модела - LM660S, LM670S, LM765 и LM860V, които осигуряват изключително тънка физическа рамка на екрана и дебелина на самия телевизор от четири милиметра. Останалите подобрения са засегнали 3D възможностите, звука и начина за управление, което може да стане чрез жестове с дистанционното Magic Remote. В интерес на истината, 3D телевизорите с достъп до интернет са 20% от продадените телевизори на компанията в България от представянето на серията CINEMA 3D през миналата година.

Отличителна черта на новите телевизори е техният дизайн CINEMA SCREEN, който включва физическа рамка от едва един милиметър, което дава на устройствата много по-модерен външен вид и подобрява и качеството на забавлението благодарение на по-пълната и завладяваща картина, доближаваща се до тази в киносалоните. Разбира се, устройствата осигуряват достъп до интернет и уеб приложения - над 1200 заглавия, а в магазина 3D World може да се намери непрекъснато растящ списък от 3D съдържание (филми, игри и др.). Телевизорите имат и по-добри възможности за сърфиране в интернет благодарение на браузъра, поддържащ технологии като HTML5 и Flash.

Освен че предлагат нови възможности за забавление, новите телевизори на LG са лесни за употреба, което се дължи на дистанционното Magic Remote. То включва функция за управление с жестове, която разпознава някои прости движения на ръката и китката, а това улеснява навигацията в менютата и сърфирането онлайн. С нов дизайн е и главното меню. Друга от новите възможности се нарича LG Dual Play. Тя обещава да промени гейминг изживяването, позволявайки едновременната игра на двама души, като всеки от тях вижда в различно 2D изображение на цял екран своята перспектива от играта. Това се случва чрез два различни вида поляризирани очила.

По отношение на 3D ефекта, както знаем, LG залага на пасивната технология, която работи с очила, които не използват електрически части и батерии, както очилата с активен затвор. Освен това са по-евтини и леки. Тази година нова функция е и 3D Depth Control, даваща възможност за определяне нивото на 3D ефекта спрямо личните предпочитания. Освен това 3D изживяването е допълнено и от 3D звук, чиято сила и дълбочина може да се регулира автоматично спрямо позицията и движението на картината благодарение на технологията 3D Sound Zooming. Усъвършенстван е и конверторът на съдържание от 2D в 3D формат.

Новите модели телевизори CINEMA 3D Smart предлагат и богат набор от възможности за връзка с други устройства и споделяне на съдържание. Една от тях е Wireless Display, която позволява лесна и безжична връзка между телевизор и компютър благодарение на WiDi технологията на Intel. Чрез Mobile HD Link (MHL) на телевизионния екран може да бъде възпроизведено съдържание във висока резолюция директно от съвместимите смартфони.