LG представи версия на V30 с повече памет и изкуствен интелект

LG представи версия на V30 с повече памет и изкуствен интелект

LG не е готова да представи наследник на G6 в рамките на мобилния конгрес, но компанията анонсира нов вариант на миналогодишния V30. Устройството се казва LG V30S ThinQ, което цели да акцентира върху включването на платформата за изкуствен интелект на LG на име ThinQ. Смартфонът запазва почти всички характеристики на V30 като 18:9 дисплей, чипсет Snapdragon 835, двойна основна камера и батерия с капацитет 3300 mAh, но добавя 6 GB RAM и 128 GB и 256 GB вградена памет. Включени са и два нови цвята на корпуса – сребрист и син.

Другите разлики спрямо V30 се крият в софтуера, но в даден момент те ще достигнат до по-старото устройство чрез софтуерен ъпдейт. Сред тях откриваме ексклузивни гласови команди за Google Assistant, които ще позволят на потребителите да управляват чрез глас много от функциите на устройството. Другата новост е добавянето на изкуствен интелект към камерата, която ползва технология на EyeEm.

Той анализира сцената и разпознава условията и обектите в нея, като препоръчва подходящите режими на заснемане. Включена е опция за сканиране на баркодове и продукти, която показва къде могат да се купят онлайн и нова функция за получаването на по-светли снимки при снимане на тъмно чрез комбиниране на пикселите за сметка на резолюцията. Продажбите на LG V30S ThinQ в Корея започват скоро, а през март ще е наличен на повече пазари.

Източник: LG