LG продължава да трупа загуби от мобилните телефони

LG публикуваха финансовите си резултати за третото тримесечие. Основният извод от тях е, че мобилното подразделение на корейския гигант продължава да трупа загуби. LG са успели да отчетат оперативна печалба в размер на 748.8 милиарда вона (666.7 милиона долара) за периода юли-септември, а тримесечието им е било най-силното откъм приходи.

Горчивият хап са резултатите на мобилното подразделение, което е загубило 146.3 милиарда вона (130.5 милиона долара). По този начин загубите от смартофони от началото на годината са достигнали 400 милиона долара. Въпреки това LG няма никакво намерение да се отказва от този бизнес. Корейците очакват техният нов модел V40 ThinQ със своите пет камери да обърне негативната тенденция през четвъртото тримесечие.

От компанията подчертават, че резултатите биха могли да бъдат и по-слаби, ако не са били добрите продажби на смартфоните от средния ценови сегмент. Иначе компанията доминира силно при домашните уреди, както и при развлекателната електроника, където са отчетени сериозни печалби. Същото е положението и при телевизорите от високия клас, но LG подчертава, че в този сегмент има изключително засилена конкуренция.

Източник: LG

 • Жалко, дано все пак се изправят, ще е добре да има качествена конкуренция при андроидите. В профила си във фликър качих снимки от LG G3 и Lenovo Vibe Z2 Pro, които изрових от One Drive и честно казано G3 спокойно може да се съревновава и със съвременните флагмани. LG правят едни от най-добрите камерафони, но тази марка остана в сянка за съжаление, а в последните две години правят много добри флагмани. G6 и G7 са сигурно в пъти по-добри във фотографията от флагманите на Huawei, но освен в Теленор никъде другаде не се предлагат официално.
  Ванката
 • Това факти, история и други глупости не се вписват в измислената ти вселена, налЕ?! :D:D:D
  PoceH_BS
 • Уникално хейтърче.
  ecstasy80
 • Не съм, още миналата година писах, че са на "командно дишане", защото и те не са решили все още. Имаха идея да си закрият мобилното подразделение, както направиха с Vaio, но не го направиха.
  PoceH_BS
 • Сони ги пропусна. Но те могат да си позволят подобни негатвни резултати още дъгло време, защото доминират на други пазари. Обаче мисля че V серията им върви в правилна посока.
  feuer34