LG работи по 5" дисплей с резолюция 1920 x 1080 пиксела

LG работи по 5
През втората половина на годината LG ще са готови за масовото производство на екран за смартфони, чиято пикселна гъстота ще засрами тази на Retina дисплея в iPhone 4S. Става дума за панел с диагонал 5" и резолюция 1920 x 1080 пиксела, който осигурява гъстота на пикселите от 414 ppi - с 30% повече от iPhone 4S. Технологията на производство е AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching), която гарантира голям ъгъл на видимост, бърза реакция и подобрена яркост, а съотношението на страните на екрана е 16:9 - идеално за гледане на HD съдържание.

  • не бе,нека сложат ако ще 8000 на 4800 резолюция на 5 инча...бах мааму
    pitlordDesireHD
  • На размер може да е колкото него, но на резолюция е много повече. Разбира се, когато говорим за смартфон, нито размер над 4.5", нито резолюция над 300 ppi са разумни и рационални. Второто поне засега - предвид процесорната мощност отнесена към живот на батерията.
    Sage
  • До скоро ни убеждаваха, че телевизор под 37 инча няма реална полза от FullHD(не се забелязвала разликата), а сега се опитват да набутат FullHD в 5 инча :| Ама нали все нещо трябва да подобряват и да използват някак все по голямата изчислителна мощ, за да има все пак причина да си смениш сегашния смартфон.
    ion4ev