LG работи по фаблет с името G4 Note

LG работи по фаблет с името G4 Note

Наскоро писахме, че през втората половина на годината LG се кани да пусне смартфон от по-висок клас в сравнение със серията G и по-всичко личи, че това ще е устройство от категорията на фаблетите. Нова информация от Южна Корея подсказва, че смартфона G4 Note ще се опита да спечели феновете на моделите с по-голям диагонал на екрана, при които Samsung и Apple имат силни позиции.

LG вече подаде документи за запазване на правата върху името в корейското патентно ведомство, а според някои анализатори това е премиум устройството, за което наскоро говори шефа на мобилния бизнес на компанията Чо Жу-но. Той посочи, че премиерата му ще бъде през втората половина на годината, което означава, че ще се изправи срещу Galaxy Note 5 и освежената версия на iPhone 6 Plus. Корейската компания вече имаше серия от фаблети, но прекрати работата по нея тъй като отне от продажбите на другите й смартфони с по-голям дисплей.

Новата информация подсказва, че тя отново ще се обърне към по-големите телефони и ще следва стратегията на Samsung за пускане на два флагмански модела през двете половини на годината. Предполага се, че G4 Note ще има 5,8" дисплей и сменяема батерия с капацитет 3000 mAh. През следващия месец очакваме да видим модела G4, за който се говори, че ще предложи извит 5.5” 3K дисплей с пикселна гъстота 600 ppi и две камери с резолюция 16MP и 5МР. 

Източник

 • Слух G4 Note ще има стилус и метален корпус а G4 поликарбонатен корпус.
  sgs_maniak
 • Може и да е със Snapdragon .
  sgs_maniak
 • Дано е със Снапдрагон а не с техен процесор. Нямат опит в тая насока още. Даже още по-добре да ползват процесора на Самсунг.:)
  Ванката
 • Вероятно да. Има слухове за това. Дори се споменава и G4 но наесен ще видим модел продължение на G Pro серията и със стилус но според слуховете може да е със собствен плоцесор LG а не Qualcomm . Но още е много рано .
  sgs_maniak