LG разкри още от дизайна на бъдещия смартфон Velvet

LG разкри още от дизайна на бъдещия смартфон Velvet

През последните дни LG сподели различни детайли около един от следващите си смартфони, от които научихме, че ще се казва Velvet и ще включва нов дизайн със специално оформление на основната камера, което напомня на дъждовна капка. Докато чакаме официалното представяне, което може да е на 15 май, компанията публикува кратко видео, което ни осигурява най-добрия поглед върху устройството досега.

Видеото потвърждава, че LG Velvet ще ползва чипсет Snapdragon 5G 765, което означава, че смартфонът няма да е позициониран като флагмански модел. Виждаме тройната основна камера, която включва издаден главен сензор, а под него са поставени още два и светкавица, които са на нивото на стъкления панел. Клипът разкрива, че Velvet ще има 3.5 мм жак за слушалки в долната част на корпуса.

Прави впечатление симетричния профил на устройството и двата извити панела, които се срещат в тънката метална рамка. Дисплеят изглежда също ще е извит, а в него има малко капковидно изрязване за селфи камерата. Забелязваме силно намалените рамки около дисплея - само горната и долната са малко по-широки, но въпреки това са много по-малки от наличните в досегашните телефони на корейците. Видеото показва, че LG Velvet ще се предлага в бяло, черно, зелено и градиентен цвят между розово и оранжево.