LG ще представи нови версии на K8 и K10 в Барселона

LG ще представи нови версии на K8 и K10 в Барселона

LG обявиха, че ще представят обновени издания на своите смартфони от средния клас K8 и K10 по време на мобилния конгрес в Барселона. Сред новите функционалности в серията ще са по-бърз автофокус и подтискане на шума за подобрени снимки при ниска осветеност. K10 ще предлага метален заден панел и 13-мегапикселова камера с PDAF автофокус, която е с технология като във флагмана G6, докато по-малкият му събрат ще е оборудван с 8-мегапикселов сензор. Нова е и функцията Flash Jump Shot, която прави снимки на всеки 3 секунди и след това ги обединява в GIF анимация.

Добавена е и екстрата за групови снимки Timer Helper, която използва светкавицата за отброяване на оставащите секунди до снимката, така че всички участници да са готови за снимка. И при двата смартфона бутонът за включване, който е с интегриран сензор за отпечатъци, ще може да бъде използван за бързо стартиране на камерата. LG K8 ще е с 1,3GHz четириядрен процесор, докато при K10 потребителите ще получат осемядрен чип с честота 1,5 GHz. Моделът K10 ще има и две други разновидности – Alpha и Plus. Plus вариантът ще предлага 3 GB оперативна памет и 32 GB памет за приложения, докато Alpha и стандартното издание ще са с 2 GB оперативна памет и 16 GB памет.

В допълнение Alpha версията ще има 8МР основна камера и 5МР камера за селфита, а при другите два комбинацията е от 13МР и 8МР/5МР сензори. Новото издание на K10 ще разполага с 5,3-инчов дисплей с резолюция 1280x720 пиксела, а K8 ще е с 5-инчов 720p панел. Леко странен е изборът на операционна система, защото и двата телефона ще са с вече остарялата версия Android 7. От LG анонсираха и нова цветова гама за 2018. K8 и K10 ще бъдат предлагани в черно, синьо и златисто (Aurora Black, Moroccan Blue и Terra Gold).

Източник: LG