LG V30 прилича на уголемен вариант на G6

LG V30 прилича на уголемен вариант на G6

На 31 август LG се кани да представи втория флагмански смартфон в портфолиото си за тази година като част от серията V, а преди дни разбрахме, че продажбите му в Южна Корея, Щатите и на други пазари ще започнат до края на септември. Говори се, че с V30 компанията ще направи преход към OLED панели за своите върхови модели, а освен това не е изключено телефонът да бъде в основата на очаквания по-късно през годината Pixel XL 2. Вече видяхме рендери на телефона, които бяха създадени по изтекли от производители на аксесоари CAD чертежи, и те ни подсказаха какви промени да очакваме по отношение на дизайна.

Междувременно в интернет се появи и схематично изображение, което идва от потребителското ръководство на телефона, и то разкрива, че на практика V30 ще изглежда като уголемена версия на G6. Преминаването към покриващ почти цялата предна повърхност дисплей означава, че смартфон ще се раздели с основната отличителна черта на серията – допълнителния дисплей над основния. Дали тази екстра ще липсва на мнозина? Трудно е да се каже, но без нея V30 наистина изглежда като по-голяма версия на G6, още повече, че според слуховете камерите и батерията ще са същите.

Нова информация от източници на Android Authority разкрива, че LG наистина ще премахне втория дисплей, но компанията се готви да компенсира липсата с нова софтуерна функция. Сайтът пише, че става дума за подвижна лента, но засега няма подробности как точно ще функционира – може би тя ще осигури бърз достъп до приложения и дори до нотификации. Другите детайли потвърждават, че V30 ще има 6” QHD+ OLED FullVision дисплей със заоблени ъгли, ще предложи поддръжка за HDR 10 видео и ще е съвместим с платформата за виртуална реалност Daydream, което вече беше съобщено от Google.

Android Authority осигурява още детайли за V30 и от тях става ясно, че това ще бъде първият смартфон с бленда на камерата f/1.6, а освен това тя ще включва специално покритие на лещата за подобрено пропускане на светлината. Това подсказва, че LG най-вероятно ще акцентира върху възможностите на телефона да снима в условия на намалена осветеност. Сред другите добавки очакваме подобрени възможности за възпроизвеждане на звук плюс партньорство с B&O на определени пазари, повишена здравина на корпуса, водоустойчивост и подобрено охлаждане чрез топлинна тръба.

Източник: Android Authority

 • Добре си описал. Иначе знам, че се вижда, че е без втори екран. Въпросът е със сигурност ли има лед нотификация, щото Г6 няма...
  Вито
 • В тъмната част на рамката няма екран, там в горната част са сензорите, нотификацията за повикване и предната камера. Под и над екрана минава захранването за мрежата на дигитализатора. То се вижда и не може да мине върху екрана, щото е изпълнено чрез медни пътечки, като подгряването на автомобилно стъкло. За DirectDrive технологията - това си е 100% иновация на LG при OLED екраните. Просто всеки отделен пиксел е свързан с източника на постоянен ток /батерията в случая/. Kогато свети тази връзка не се прекъсва от ключ /импулсен модулатор PWM/. Така захранвнето е постоянно, не отпада при светене и пиксела не мига при работа. LG са намерили начин да управяват яркоста на LED екрана със захранващото напрежение. Samsung не може това, защото цветната температура се променя и управлява яркоста с ключ, които за 50% от времето е прекъснал връзката към светещия пиксел , но понеже импулсите са 60, 250, а стигат и до няколкостотин хиляди в секунда хората възприемат екрана като непрекъснато светещ. Проблема е че интензитета на светене при OLED се качва и пада супер-рязко и липсва остатъчно светене на (газа/фосфора) и плавен преход както при PWM на CCFL/LED. Зeницата на окото се адаприра към тези пикове и резки спадове със свиване и разширяване, но тя не е електронен уред и се товари доста. Това хората възпиремат като умора при работа с OLED. Типичен пример на технологичен проблем, които вече има решение с DirectDrive на LG.
  A4i
 • Това добро ли е или лошо? :D Иначе лед нотификацията може да е в тъмната част на рамката, където не се вижда нищо. Съмнява ме да има все пак... Вероятно ще наблягат на постоянно светещия екран за мое съжаление.
  Вито
 • LG ползват хехнологията DirectDrive, която са взаимствали от пералните си (woo) /точно както лазерния автофокус беше от прахосмукачките/ за контролиране на яркостта на OLED екранa без досадното мигане на Samsung.
  A4i
 • Този нов рендер много ме радва! Очаквам да видя и камерите, за съжаление не виждам лед диод, но... https://pbs.twimg.com/media/DGRkvU4UMAENjBN.jpg:large
  Вито
 • [Quote]страхотно имаме си комик във форума, добре че се включи с тоя коментар, темата съвсем нямаше да е същата без него. Вземи го свали тоя аватар поне че не ти отива, сложи си някой твоя снимка с червен топчест нос, ще ти ходи повече. [/Quote] Страхотно предложение, как не се сетих за това по рано. Благодаря за препоръката.
  KuKeR
 • [b]Модератор: [/b]Няма връзка с обсъжданата тема.
  feuer34
 • [b]Модератор: [/b]Няма връзка с обсъжданата тема.
  KuKeR
 • http://www.lgnewsroom.com/2017/08/next-major-smartphone-from-lg-to-feature-first-ever-oled-fullvision-display/ V20 беше доста добър избор на фона на доста други силни предложения, а V30 се очертава да бъде добър наследник на тази традиция. S8 и компания май ще си имат сериозна конкуренция най-после.
  muamamu1