LG връща парите за някои проблемни бройки от Nexus 5X в Щатите

LG връща парите за някои проблемни бройки от Nexus 5X в Щатите

Nexus 5X е на малко повече от година, но устройството е част от програмата Nexus, а това означава, че се прави в по-малки тиражи. Това на свой ред поражда някои проблеми със снабдяването с резервни части за ремонт, което е причина в Щатите LG да започне да връща парите на потребителите на устройства от определени партиди. Това разкрива сайтът Android Police, като цитира и тема в reddit, в която потребители, чиито телефони страдат от т.нар. “boot loop”, пишат, че LG е предложила да им възстанови платената сума за телефона, защото компанията няма възможност да отстрани проблема заради липсата на специфични компоненти. Google вече спря да продава миналогодишните смартфони Nexus и ги замени с новите Pixel и Pixel XL, така че най-вероятно Nexus 5X вече не се произвежда и заедно с това – и части за него.

Източник: Android Police

  • И при V10 за съжаление го има boot-loop-проблемът при доста бройки. Има и доста видеа в ЮТюб. Да видим V20, но бих бил доста внимателен при покупката на LG, освен ако гаранцията не покрива всичко, без изпукскане и вода, или е през Амазон примерно (където можеш да го върнеш без да даваш обяснения и без свързване с производител).
    MEnergy
  • Ми на мен са ми минали през ръцете 3 бройки и проблем не съм видял, освен че единия имаше малко по топъл отенък на дисплея.
    propov