Lumia 950 и Lumia 950 XL ще са в България през декември

Lumia 950 и Lumia 950 XL ще са в България през декември

Днес и утре в столичното кино “Арена” в кв. „Младост” се провежда конференцията INDEED на Microsoft, което със сигурност е интересно за разработчиците, които използват технологиите на компанията, но ако нямате интерес към програмирането, има и друга причина да се разходите до събитието. Особено ако се интересувате от новите флагмани в серията Lumia. Microsoft има два щанда, на които показва разнообразен хардуер – собствен и на свои партньори (включително и представения по време на IFA таблет Lenovo Miix 700), но на единия от тях са изложени представените наскоро смартфони Lumia 950, Lumia 950 XL и Lumia 550.

Lumia 950 и Lumia 950 XL със сигурност са по-интересни, но имайте предвид, че става дума за прототипи, които не използват финален софтуер и не всички функции работят както трябва. Въпреки това ни направи впечатление, че камерата стартира изключително бързо след натискането на специалния страничен бутон. Все пак можете да разгледате устройствата и да добиете представа за хардуера. В допълнение компанията демонстрира и аксесоара Display Dock, който се използва от функцията Continuum за връзка с монитор, клавиатура и мишка.

При това върху монитора се показва интерфейс, който е подобен на този в Windows 10, а използването на универсални приложения позволява мащабирането на интерфейса им върху по-голямата екранна площ. Смартфоните очакваме на българския пазар през декември, но засега не знаем на каква цена. Най-вероятно ще дойдат и версиите с 2 SIM карти. По същото време би трябвало да е наличен и Display Dock, който ще струва около 100 евро.

 • Информацията била по-защитена. :D Абе момче, ти какво криеш? Планове за завладяване на Щатите ли? Едва ли. Тогава какво ти пука? Или не искаш да ти гледаме снимките на х*я? Факт е, че скоро лесно ще могат да се пренасят и приложенията за iOS и Android на WP. Време им беше на Microsoft да покажат, че и те могат да пуснат нещо интересно. Каталогът с приложения определено не е толкова слаб вече. Определено си заслужава да се пробва.
  muamamu1
 • Messenger - не поддържа разговори Facebook от вчера има ъпдейт за Windows 10 и се държи чудесно и всичко се случва моментално. Instagram Beta никой не го ползва, защото 6tag е прекрасна алтернатива с по-хубав дизайн и има всички функции, които са в Андроид. Но си прав, че официално направено както трябва ще е за предпочитане. За Twitter нямам пряки сравнения но сегашното на Win Phone ми се струва добро --- Въпреки недостатъците, аз не бих сменил системата за 2-3 приложения или липсващи функции.
  abando
 • Аз скам приложение като (bellman). Да ми казва часът. Искам да си инсталирам булсатком приложението, или друго РАБОТЕЩО, да гледам телевизия. Да мога да си сложа аватар на вайбъра(от сегашната галерия не мога) W10P
  geleto_
 • До колкото знам Facebook messenger още не поддържа разговори, Facebook приложението е доста зле, поне така чета в УИН централ. Инстаграм е в Бета от 2 години, ъпдейти няма. Twitter приложението е на светлинни години зад Андроид и iOS. Знам че има 2 3 приложения 3rd party на Руди, но аз обичам всички да е на официални приложения. Така информацията е по-защитена. Има много работа още.
  sladyrko
 • В момента съм с Win10M и всичко което ми трябва си имам. ТИ какво точно търсиш като апликации?
  abando
 • Какво толкова предлагат? Без апликации телефона е доста безполезен. Виж, ако почне ситуацията да се подобрява е друг въпрос. Всеки път да си свързваш телефона с Монитор също си е усложнение.. Телефона е много хубав, но тези пари са твърде много. Поне Дока трябваше да е подарък към телефона.
  sladyrko
 • Къде ги видя тези цени.... "малкия" модел Lumia 950 е 600 евро или 1200лв.... с дока стават 1400 Големия ще е 700 + 100 Цените ми се струват разумни, даже леко по-ниски като за това което ще предложат. Да не забравяме, че и някои оператор /най-вероятно Теленор/ ще ги предлага с договор и цената ще падне с поне 300лв
  abando
 • Не виждам проблеми - всички модели Lumia са така, а и много други.
  chilko
 • Мен друго ми прави впечатление-в едната страна един върху друг са поместени 4-ри бутона, най-ниският може би за камерата. Телефона е габаритен и предполага добър захват , както и здраво боравене с палеца при работа с една ръка. Натискането на бутони е неминуемо, а и съм имал дразнещи моменти при други телефони, особено с по-меки бутони. Ти как мислиш. А и нека М. Карабулев да каже!
  stoks