Magic Leap представи очилата си за добавена реалност

Компанията Magic Leap най-сетне представи своите очила за добавена реалност, за които се говори от много време, но досега не знаехме почти нищо за тях. Устройството се казва Magic Leap One и прилича много на Microsoft HoloLens, защото и двете джаджи наслагват дигитални образи над изображение от реалния свят. В джаджата обаче е използвана различна технология, а дизайнът й няма нищо общо с продукта на компанията от Редмънд. В комплекта освен очила на име Lightwear са включени слушалки, специален контролер и малък компютър на име Lightpack, който се свързва с очилата и може да се носи на кръста.

Очилата включват функции за създаване на карта на околната среда и за прецизно определяне на местоположението, а освен това имат и специална система, която анализира звуците около потребителя чрез четири вградени микрофона. В Magic Leap One, които идват в два размера, са добавени и високоговорители за създаване на обкръжаващ звук. От компанията изтъкват факта, че не използват две различни изображения, за да симулират дълбочина на изображението, а залагат на “синтезирано светлинно поле”.

Според нея това позволява на мозъка да възприеме дигиталните изображения по начина, по който възприема и реалните, а това от своя страна позволява и по-дълго използване без допълнителна умора. Очилата ще се появят на пазара през следващата година, а първо ще е налична версия за разработчици. От 2011 година досега компанията успя да привлече 1,9 милиарда долара от различни инвеститори.

Източник: Eurogamer