Международната версия на Honor Play скоро ще е в продажба

Международната версия на Honor Play скоро ще е  в продажба

Изложението IFA започва през следващата седмица и както обикновено ще ни донесе изобилие от интересни новини за нови устройства. От Huawei очакваме премиерата на чипсета Kirin 980, но освен това свое събитие в Берлин ще има и Honor. На него най-вероятно ще бъдат представени глобалните варианти на модели, които досега са били налични само в Китай като например Honor Note 10 и Honor Play. Всъщност премиерата на международната версия на Honor Play е днес, а на събитието другата седмица може би ще научим подробности за цената и старта на продажбите.

Смартфонът предлага 6.3" изрязан дисплей със съотношение 19.5:9 и резолюция 1080p, чипсет Kirin 970, 4GB RAM и 64GB памет за файлове. Батерията е с капацитет 3750 mAh. Откриваме още двойна основна камера с 16МР (f/2.2) и 2МР сензори, жак за слушалки, USB-C порт и сензор за отпечатъци. Honor Play се позиционира като геймърски телефон и това се дължи на технологията GPU Turbo, която вече е налична и за други модели на Honor и Huawei, а до края на годината ще бъде добавена в други от съществуващите устройства.

Става дума за добавка, която комбинира възможностите на софтуера и хардуера, а според Honor подобрява графичната производителност в определени игри (PUBG, Asphalt 9 и др.) с 60% при намаляване на потреблението на енергия с 30%. Възможностите за изкуствен интелект на Kirin 970 се ползват за анализ в реално време на изображения и звук и осигуряване на обратна връзка чрез вибрация, а освен това помагат за симулиране на 3D звук. Засега Honor не разкрива информация за старта на продажбите и цената на Honor Play, но се надяваме това да се промени съвсем скоро.

Източник: The Verge