Microsoft и Sony обявиха партньорство при игрите

Microsoft и Sony обявиха партньорство при игрите

Microsoft и Sony изненадващо обявиха стратегическо партньорство. Двете компании разкриха план за размяна на информация и технологии, както и за изграждането на съвместна инфраструктура за някои техни бъдещи проекти. В съобщението не се споменават изрично игровите конзоли, но от текста става ясно, че двете компании специално ще насочат вниманието си към развлекателни платформи. Публикуваният документ разкрива, че Microsoft и Sony ще разработват съвмество облачни решения на базата на Microsoft Azure, а Sony ще използва платформата за своите собствени услуги, свързани с игри и стрийминг на съдържание.

Освен това партньорството ще включва съвместна работа по полупроводници и изкуствен интелект. Президентът на Sony Кенчиро Йошида заявява в съобщението, че "PlayStation се появи чрез интеграция на креативност и технология. Нашата мисия е да развием тази платформа като решението, което продължава да доставя най-добрите и реалистични геймърски преживявания заедно с облачно пространство, което ще осигури най-доброто преживяване навсякъде и по всяко време."

"От много години Microsoft е стратегически партньор на Sony, въпреки че двете компании са и конкуренти в някои области. Убеден съм, че общата разработка на облачни решения ще допринесе сериозно за развитието на интерактивно съдържание." Изпълнителният директор на Microsoft Сатя Наделя от своя страна сподели, че "Sony винаги са били лидери при развлекателните продукти и технологии и новото ни сътрудничество ще продължи тази история на иновациите."

Източник: Microsoft

Оферти на деня