Microsoft не планира ъпдейти до Windows 10 Mobile за други телефони

Microsoft не планира ъпдейти до Windows 10 Mobile за други телефони

Microsoft стартира обновяването до Windows 10 Mobile за по-старите телефони с Windows Phone 8.1, но в обявения списък липсват много от телефоните, които би трябвало да получат поддръжка. В края на 2014 година Microsoft обеща, че всички телефони Lumia с Windows Phone 8 ще получат ъпгрейд до Windows 10, така че междувременно много потребители закупиха такива телефони с надеждата, че устройствата ще получат софтуерна поддръжка.

След вчерашната новина мнозина се надяваха, че ще има втора вълна от ъпдейти, но вече е ясно, че това не е така и модели като Lumia Icon, Lumia 920 и Lumia 1020 така и няма да получат желания софтуер. Според Microsoft причината се крие в обратната връзка, получена от тествалите предварителните издания на Windows 10 Mobile, които са посочили различни проблеми в работата на телефоните с новия софтуер. Решението обаче е странно, защото например Lumia Icon е почти идентичен с Lumia 930, а междувременно модели от нисък клас като Lumia 435 получават новата платформа. За потребителите на Icon все пак има надежда - компанията още обмисля дали да пусне ъпдейт за него.

За мнозина това положение е като déjà vu. Не за пръв път американската компания разделя потребителите си – ако си спомняте при представянето на Windows Phone 8 стана ясно, че новия софтуер няма да достигне до телефоните с Windows Phone 7 и вместо това те получиха междинно обновяване с част от функциите. Досега на Windows Phone 8 се гледаше като на платформа, която по отношение на ъпдейтите има предимство спрямо Android, благодарение на гарантирания достъп до новите версии, но се оказва, че това съвсем не е така. За потребителите на неподдържани модели все пак остава възможността да се включат в програмата Windows Insider и така да получат достъп до същата версия на Windows 10 Mobile, която е достъпна за останалите.

 • Тая заран както си разцъквах на новата десятка, 735-цата заби тотално.Пълен блокаж за около половин час.Оправи се от самосебе си.Сигурен съм че не е от телефона-практически не съм го ползвал-осмицата ме изнерви още от самото начало и година и половина телефона стоя у дома.Чаках десятката която е съвсем друго нещо.Но кое ме озадачи-много често браузъра иска местоположение и това забиване....Някой има ли идея от какво може да е?
  dianski73
 • Аз говоря за моделите, които получиха ъпдейт, не за WP10...спор няма, че е по-добър...
  alphaleader
 • Windows 10 mobile превъзхожда windows phone 8.1 с много неща. Има доста повече функционалност и персонализация. Не знам откъде имаш такива наблюдения.
  Wallker
 • Ами, гледам, че половината от ъпдейтнатите телефони с нищо не го превъзхождат...та от тази гледна точка. На мен не ми пречи, с 8.1 работи без забележка.
  alphaleader
 • Това е телефон от далечната 2012-та и е по-стар дори от Lumia 1020. Ти да не очакваш 10 годишна поддръжка за него? Въпреки това, си остава хубав телефон с wp8.1.
  Wallker
 • Жалко, че з*ебаха HTC 8X...още си го търкалям, работи като пушка!
  alphaleader
 • Старите модели Lumia са произведени от Nokia, ти май забрави? Новите модели Lumia (с логото на Microsoft), които са под ръководството на Microsoft (и вече тяхна собственост, и са правени без намеса на Nokia), нямат нито 1 модел с 512 мб. рам. Всичките са с 1гб. рам и нагоре, можеш да провериш, ако не ми вярваш. :) Искаш ли да изброя и други производители, които правят телефони с windows ос, или ти можеш и сам да се сетиш за тях?
  Wallker
 • [Quote]Нека се научат производителите да не правят и да не продават телефони със слаб хардуер на високи цени![/Quote] За кои производители говориш? Не са ли ТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ???
  geleto_
 • Ако щеш си купувай телефон с windows. Никой не те кара на сила. Само ще кажа, че от всичките им модели само 4-5 не са получили ъпдейт... Аз съм доволен, че най-накрая си спазиха обещанието и пуснаха ъпдейта. Следващия ми телефон сигурно ще е surface phone. При андроид телефоните, нещата с ъпдейтите за старите модели стоят още по-зле, така че спрете да ревете като малки деца... 3 години (примерно) си ползвал 920 и през цялото това време си бил доволен от телефона и ти е вършил прекрасна работа и ти вместо да си кажеш на ум - "доволен съм, ще си купя по-новия модел да му се радвам, че този вече ми омръзна", ти чакаш някакъв ъпдейт, който да ти промени изцяло устройството... Не е ли малко егоистично да мислим само за себе си? Аз напълно подкрепям решението на Microsoft да се откажат да ъпдейтват телефони с 512мб. рам. Нека се научат производителите да не правят и да не продават телефони със слаб хардуер на високи цени! И не е ли най-добре за всички, ако въобще няма телефони с толкова малко рам?! П.С. Малко не съм доволен от ъпдейта, батерията сякаш ми пада по-бързо (или може би защото го човъркам повече от обикновено, за да му свикна?) и ми липсват някои дребни функции от wp8.1. Дано да ги добавят в бъдещи ъпдейти. Също има нужда от няколко бъг фикса, както и да го оптимизират да работи по-бързичко. Windows 10 mobile e голяма стъпка напред спрямо windows phone 8.1! :)
  Wallker
 • Че ако ъпдейтите определяха пазарния дял, значи Android не трябваше да съществува. :D
  muamamu1
 • Ако някой толкова е преритал винаги може да си сложи превю версията, там няма ограничения.
  BoyanSherbanov
 • За това имат отчайващо слаб пазарен дял. Май повече никога няма да си купя телефон с Windows. (no)(no)(no)
  Spikul
 • Пълни тъпанари са тези от Майкрософт (no) жалко че Нокия им продадоха бизнеса с телефоните си! Пълни неудачници (angry) не заслужават да са на пазара определено
  Peet76
 • Значи ще си карам с Insider Preview-то на 630-ката (добре, че го ползвам като втори).
  centur