Microsoft планира бюджетен конкурент на iPad

Според информация на Bloomberg Microsoft планира да пусне нова продуктова линия на таблетите Surface през второто полугодие. Тя ще е позиционирана в по-нисък ценови сегмент от сегашните модели и е предвидена като директен конкурент на iPad.

Компанията от Редмънд пробва подобно нещо през 2012 година с таблета Surface RT, чиято цена стартира от 499 долара. След посредственото пазарно представяне обаче от Microsoft се фокусираха върху по-скъпия Surface Pro, който бе приет и значително по-добре от потребителите.

Според слуховете новите таблети ще бъдат с 10-инчови екрани, което съответства приблизително на диагонала на актуалните модели iPad. Очакванията са да бъде предложен дизайн със заоблени ъгли, а цената ще бъде около 400 долара. Информаторите на Bloomberg също така твърдят, че ще бъдат използвани процесори и графични ускорители на Intel.

Моделите по всяка вероятност ще заложат на USB-C стандарта, който се налага на пазара в последните години. Теглото им пък ще бъде с около 20% по-ниско от това на Surface Pro, но пък и батерията ще е с по-нисък капацитет и съответно ще осигурява по-кратка автономна работа.

Планирани са също така по-евтини варианти на аксесоарите (калъф с вградена клавиатура, стилус и мишка), а отделните вариации ще се предлагат с 64 и 128 GB памет и ще имат LTE възможности. Операционната система съвсем логично ще е Windows 10 Pro, което от своя страна гарантира широк набор приложения и софтуерна поддръжка.

Източник: Bloomberg

 • [Quote]Какво е това "iPad", извинете?[/Quote] Най-добрата (и съответно най-скъпата) подложка за рязане на зеленчуци създадена от плодовата компания: So papa, how do you like the iPad we got you? - https://www.snotr.com/video/8965/So_papa_how_do_you_like_the_iPad_we_got_you
  PoceH_BS
 • [Quote]Какво е това "iPad", извинете?[/Quote] Нещо което Ииииии Пада на главата ти.
  Диян
 • Какво е това "iPad", извинете?
  Mr_Atkinson
 • На работа имаме една служебна Toshiba с Windows 10. Абсолютен боклук като операционната система :D Съвсем нормално е докато си работиш нещо спира да реагира докосването на дисплея и чак след рестарт се оправя. Понякога дава син екран с тъжното човече (BSOD). Друг път бърка ориентацията и вместо "изправен" стои настрани :D Надявам се, че проблемите може би се дължат на марката, ама са доста специфични и с настолните компютри като покаже тъжното човече (BSOD) например.
  centur
 • Таблет с Уин Про за 400 долара. Веднага бих си взел.
  npet