Microsoft планира бюджетен конкурент на iPad

Microsoft планира бюджетен конкурент на iPad

Според информация на Bloomberg Microsoft планира да пусне нова продуктова линия на таблетите Surface през второто полугодие. Тя ще е позиционирана в по-нисък ценови сегмент от сегашните модели и е предвидена като директен конкурент на iPad.

Компанията от Редмънд пробва подобно нещо през 2012 година с таблета Surface RT, чиято цена стартира от 499 долара. След посредственото пазарно представяне обаче от Microsoft се фокусираха върху по-скъпия Surface Pro, който бе приет и значително по-добре от потребителите.

Според слуховете новите таблети ще бъдат с 10-инчови екрани, което съответства приблизително на диагонала на актуалните модели iPad. Очакванията са да бъде предложен дизайн със заоблени ъгли, а цената ще бъде около 400 долара. Информаторите на Bloomberg също така твърдят, че ще бъдат използвани процесори и графични ускорители на Intel.

Моделите по всяка вероятност ще заложат на USB-C стандарта, който се налага на пазара в последните години. Теглото им пък ще бъде с около 20% по-ниско от това на Surface Pro, но пък и батерията ще е с по-нисък капацитет и съответно ще осигурява по-кратка автономна работа.

Планирани са също така по-евтини варианти на аксесоарите (калъф с вградена клавиатура, стилус и мишка), а отделните вариации ще се предлагат с 64 и 128 GB памет и ще имат LTE възможности. Операционната система съвсем логично ще е Windows 10 Pro, което от своя страна гарантира широк набор приложения и софтуерна поддръжка.

Източник: Bloomberg

 • [Quote]Какво е това "iPad", извинете?[/Quote] Най-добрата (и съответно най-скъпата) подложка за рязане на зеленчуци създадена от плодовата компания: So papa, how do you like the iPad we got you? - https://www.snotr.com/video/8965/So_papa_how_do_you_like_the_iPad_we_got_you
  PoceH_BS
 • [Quote]Какво е това "iPad", извинете?[/Quote] Нещо което Ииииии Пада на главата ти.
  Диян
 • Какво е това "iPad", извинете?
  Mr_Atkinson
 • На работа имаме една служебна Toshiba с Windows 10. Абсолютен боклук като операционната система :D Съвсем нормално е докато си работиш нещо спира да реагира докосването на дисплея и чак след рестарт се оправя. Понякога дава син екран с тъжното човече (BSOD). Друг път бърка ориентацията и вместо "изправен" стои настрани :D Надявам се, че проблемите може би се дължат на марката, ама са доста специфични и с настолните компютри като покаже тъжното човече (BSOD) например.
  centur
 • -
  npet