Microsoft планира ултимативното мобилно устройство, твърди Сатия Надела

Microsoft планира ултимативното мобилно устройство, твърди Сатия Надела

В интервю за австралийското издание Financial Review изпълнителният директор на Microsoft Сатия Надела подхвърля интересни неща около плановете на компанията в мобилната сфера. Според него Microsoft не иска да се води само от завист към това, което имат другите платформи, а си задава въпроса какво ново може да въведе на пазара на смартфони. От коментарите на Надела става ясно, че Microsoft смята да продължи да инвестира в мобилните технологии, но засега не е ясно дали бъдещите й продукти в този сектор ще са свързани с Windows Phone или с нещо друго. Компанията ще продължи да участва на пазара на смартфони, но няма да следва това, което правят пазарните лидери, а ще се опита да намери своя път с въвеждане на уникални функции и в крайна сметка ще се стреми да създаде ултимативното мобилно устройство.

Сатия Надела изтъква, че компанията вече е спряла да следва масовите тенденции и вече се фокусира върху конкретен тип потребители, който има нужда от специфични възможности. Вероятно това се отнася за пренасочването на Windows 10 Mobile към бизнеса и не е изключено да е свързано индиректно с появилата се наскоро информация, че компанията работи по емулирането на x86 приложения за ARM процесори, което ще разшири значително възможностите на функцията Continuum. Емулацията ще направи възможно смартфоните с Windows 10 Mobile да работят с всички приложения за Windows и буквално ще ги превърне в джобни компютри, които ще могат лесно да се трансформират според нуждите чрез връзка с монитори, клавиатури и други периферни устройства. Засега има само предположения какво е планирала компанията, но се надяваме, че през идните месеци ще разберем.

Източник: Financial Review

 • Зверски хардуер има и сега. Но много бързо пада батерията.
  tzincbg
 • [Quote]Та Майкрософт като всяка нормална фирма се изтегля от пазар където няма как да спечели каквото и да е и се опитва да създаде друг пазар на телефони с по-големи възможности за определени клиенти които са готови да дадът пари за тези услуги[/Quote] Те ако предлагаха някакви кой знае какви услуги, нямаше даже да имат нужда от собствено устройство. Хюлит-Пакард нали опита с бизнес-телефона Elite X3, който е най-добрия Windows-телефон, но не се получи. Ако разчиташ само бизнесмени да ти купуват устройствата, няма шанс да изплуваш. Трябва да разчиташ на масовия потребител. Шанса им е зверски хардуер, на който да работят всички десктоп приложения.
  СтенлиРойс
 • Откакто Сатия стана CEO, нещата отидоха доста надолу. Windows вече не е тази операционна система, която искаме, заради шпионирането и събирането на данни, инсталирането на какъвто и да е софтуер без да разбереш, което една от най-големите простотии, които са правени. Вече клиента не е първи според тях. Интересуват се само от това. Откакто тая лайна, наречена Windows 10 я има, вече се пускат ъпдейтите без да проверява предварително за бъгове, контрола върху компютъра го НЯМА и др. Това за мен вече е пълен BULLSHIT. Да живее MicroShit. (angry)
  Dubspace
 • АбсЕлютно си прав (yes)(yes)(yes)
  IGNEON
 • Малко фантазии :) http://www.3dnews.ru/943395 за надъхване :)
  StefiMo
 • :D(yes)
  geleto_
 • Съмнявай се, но повече от 10 фирми не са на печалба от телефоните - Apple вземат 90% от печалбата в сектора, и 10% за останалите накуп.
  abando
 • [Quote]Та печалба на пазара на смартфони вече няма[/Quote] Това звучи малко странно! Съмнявам се десетки може би стотици фирми по целия свят да работят на загуба:|
  geleto_
 • Изключително интелигентно и адекватно изказване от типа "щом така са решили значи така са решили" и "прекалено сте тъпи за да проумеете колко са умни".Аргументи не са необходими.
  AVKansazov
 • Ами точно хардуера им е по-добър, едно елементарно сравнение между 3 пъти по-скъпия Гоогъл Пиксел с Лумия 950 го показва :)
  NiceC
 • Какво казва пазара могат да разберат само умните хора, тези които не разбират какво е пазар и пазарна икономика няма как да го разберат. Ще допълня думите му не защото аз съм ги измислил, а защото разбирам как функционира пазара. Та печалба на пазара на смартфони вече няма само Apple прави печалба но и това няма да е още дълго. Та Майкрософт като всяка нормална фирма се изтегля от пазар където няма как да спечели каквото и да е и се опитва да създаде друг пазар на телефони с по-големи възможности за определени клиенти които са готови да дадът пари за тези услуги и да печели от това. Така мисли всяка една нормална фирма.
  BoyanSherbanov
 • С нетърпение чакам нещо наистина смислено от тях. Ползвам отдавна WP, а сега и Windows 10 Mobile. Доволен съм много, но трябва да се постараят за устройстово с примиъм дизайн и най-накрая да изпреварят останалите с магазина за програмите. С портването на десктоп приложения е добра идея, но трябва и много опимизация. Това им е последен шанс за мобилния пазар.
  strikercho
 • Умни или глупави коментари! Пазара си казва думата. Досегашната политика доведе до този пазарен дял. Гръмките изказвания са само кьорфишеци. Да вземат нещо да направят. Стига обещания.
  geleto_
 • Айде местните разбирачи пак са започнали да си ръсят коментарите без смисъл и просто си плюят за спорта. Така или иначе капацитета ви е малък за да разберете някой умен човек като изказалия се в тази статия, затова ако не искате да се излагате моля не се изказвайте повече, че сте много смешни.
  BoyanSherbanov
 • Нека, лошо няма, но само с HW не става, а и всички вече са им "сърбали попарата" с WM, WP & сие... :D п.п. Мисля, че бях писал преди, но може и да е изтрито. Има приложение написано за служебни цели, но само за iOS/Андроид, когато се обсъждаше въпроса за проектирането му, програмистите казаха, че няма смисъл да пишат приложение за 5 телефона от 500+ Сами си направете изводите.
  PoceH_BS
 • Точно. А сега щели да правят "Da mother of all hardware". Хаха.
  kpo
 • Няма друга такава "фирма" като M$, толкова пъти си "зарязваха" мобилната ОС, че не е истина... И после защо не пишели приложения за нея... :D
  PoceH_BS