Microsoft подсказва за утрешната премиера на нов модел Surface

Microsoft подсказва за утрешната премиера на нов модел Surface

Много е вероятно утре Microsoft да ни изненада с ново устройство в серията Surface. Компанията използва Twitter, за да зададе въпроса “Where will Surface go next?”, а към него има снимка на различни актуални модели Surface. Устройствата от снимката показват дата 10 юли с час 6:00, което подсказва, че тогава компанията ще има новини за споделяне.

Не е изключено това да е очаквания 10" таблет на цена от 400 долара, който ще трябва да конкурира iPad и моделите от серията Chromebook. Според информацията моделите по всяка вероятност ще предложат USB-C интерфейс, а теглото им ще бъде с около 20% по-ниско от това на Surface Pro, но пък и батерията ще е с по-нисък капацитет.

Наскоро устройство Surface беше забелязано в сайта на FCC, a междувременно се появиха слухове, че компанията ще заложи на чипове Intel Pentium - Pentium Silver N5000 в евтината конфигурация и Pentium Gold 4410Y или Pentium Gold 4415Y в по-скъпата. Възможно е таблетът да се казва Surface Go, а продажбите му може да започнат в края на тази седмица.