Microsoft представи финалната версия на SkyDrive.com, обещава приложение за Android

Microsoft представи финалната версия на SkyDrive.com, обещава приложение за Android
Две седмици след премиерата на Outlook.com, новото лице на Hotmail, Microsoft е готова да представи официално и редизайна на уеб интерфейса на облачната си услуга SkyDrive. Заедно с това компанията анонсира нови версии на софтуера за Windows и Mac OS, който позволява по-бързо синхронизиране на файловете (особено на снимките) и включва много подобрения в работата. В допълнение Microsoft обяви, че през следващите седмици ще пусне и приложение за Android за достъп до услугата и управление на файловете.

SkyDrive.com вече е с интерфейс, който съответства на този на Outlook.com и който следва езика, наложен с Windows Phone 7, който по-късно продължи в Windows 8. Освен изчистения външен вид сайтът добавя функция за моментно търсене в съдържанието с резултати, които се обновяват динамично; ново контекстуално меню; опция за маркиране на повече файлове; възможност за организиране чрез drag-and-drop и HTML5 сортиране на съдържанието. Вече са премахнати ограниченията в размера на файловете за публикуване в SkyDrive, което означава, че скоро телефоните с Windows Phone ще могат да изпращат в облака снимки с пълната им резолюция. Промените в SkyDrive ще станат активни за потребителите през следващите дни.


Повече подробности за промените:
http://windowsteamblog.com/skydrive/b/skydrive/archive/2012/08/14/a-new-modern-skydrive-com-updated-apps-and-outlook-com-at-10-million-users.aspx