Microsoft представи обновеното старт меню в Windows 10

Microsoft започна да разпространява към участниците в програмата за тестове Windows Insider, и по-точно в канала Dev, нова тестова версия на Windows 10 (Build 20161), която включва освежено старт меню. То включва оптимизиран дизайн и премахва плътните цветове от фона зад иконите в списъка с приложения, което създава унифициран изглед с лека прозрачност.

Дизайнът става по-ефектен в комбинация с новите Fluent Design икони, които Microsoft започна да разпространява за своите приложения по-рано през годината. Microsoft посочва, че новото старт меню изглежда добре със светла и с тъмна тема, но за по-интересен изглед потребителите може да включат тъмната тема и след това да активират цветни акценти за старт менюто, лентата със задачи и action центъра.

Тестовата версия включва и възможност за превключване с ALT + TAB не само между отворените приложения, но и между отворените сайтове в Microsoft Edge. Това обаче може да се конфигурира допълнително и да се изключи от настройките.

Компанията прави и други промени като лента със задачи, която показва различни икони за новите потребители след първото вписване в зависимост от това дали са свързали своя телефон с Android с приложението Your Phone, или пък имат Xbox Live акаунти. В допълнение нотификациите ще имат X в горния десен ъгъл за по-бързо затваряне.

Източник: Microsoft