Microsoft премахва приложението за FM радио от Windows 10 Mobile

Microsoft премахва приложението за FM радио от Windows 10 Mobile

Ако имате телефон с Windows 10 Mobile и използвате активно FM радиото в него, ще се наложи да намерите ново приложение, с което да го правите през лятото, тъй като Microsoft планира да го премахне от следващия ъпдейт на платформата. Компанията потвърди, че е свалила приложението от текущата работна версия на Windows 10 Mobile и няма намерение да го върне повече. Липсата беше забелязана през април с излизането на версия 14322, а наскоро член на екипа Windows Insider Engineering отговори в Twitter, че приложението е премахнато. Засега не  е посочена причина за това решение, но в Windows Store има други външни приложения, които могат да работят с FM радиото.

Източник: Windows Central

  • странно решение.. добре че поне не са забранили изцяло функцията и ще може да се ползва външно приложение. Не че много се ползва, но е добре все пак да го има като опция
    maxito2
  • Странно защо не е споменато каква е причината за премахването му поне... Но едва ли е толкова голям проблем с оглед това, че вече почти всеки от потребителите има повече MB-ти на максимална скорост и би си позволил слушането му online през тях, дори в някои случаи е по-удобно (ако слушаш през говорителя/лите), отколкото задължителното носене, слагане и махане на слушалки. А ОС си е готина ;)
    venciminchev