Microsoft пусна завършена версия на Edge за iOS и Android

Microsoft пусна завършена версия на Edge за iOS и Android

Microsoft пуснаха финалната версия на браузера Edge за iOS и Android. Софтуерът беше наличен още от октомври като Preview, а сега вече от Редмънд са напълно готови с него и твърдят, че са взели предвид забележките и препоръките на потребителите, които тестваха мобилния браузър през последните месеци. От Microsoft също така са добавили за финалната версия и нова функционалност. Потребителите вече ще разполагат със запаметените в телефона пароли и в своя компютър. Досега това беше валидно само в обратната посока. Добавена е и нова тъмна тема. За момента обаче езиковата поддръжка все още е относително ограничена. Версията за iOS и Android е налична на английски, китайски и френски, но от Редмънд обещават в съвсем скоро време да включат и още езикови пакети.

Източник: Microsoft

 • Стоковия браузър е оптимизиран съобразно хардуера и софтуера на телефона и поддържа всички отворени стандарти и хардуерни ускорители. Меките си имат собствено виждане за интернет, навремето дори да се борили да го приватизират тотално, демек в целия свят да има само МСДН и всички да им плащат. Не им се е получило.След това заложиха на Дот Ком кризата,надяваики се като единствения голям играч, ту биг то фейл, да фалират набиращата скорост конкуренция. После опитаха да унищожат софтуера с отворен код и отворените IT стандарти. Като патентен трол успяха да препънат Линукс, но не и да наложат собствени стандарти в интернет и мобилна ос . Фалираха първо Ериксон, след това Нокиа , което превърна Европа в технологично гето и доведе до концентрация на всички IT услуги в гугъл. След като закупиха Скайп го превърнаха от свободна платформа в шпионска такава. Абе въобще са една много градивна компания и браузърът им не се съмняваме че също е такъв.
  A4i
 • [Quote]че е по-бърз от вградените на Samsung и Google.[/Quote] Пробвах го от чисто любопитство. Стоковия на Самсунг направо лети спрямо това чудо. Хрома е по-средата. Сега си спомням, че навремето ползвах един Dolphin browser. Сега тествах и него, но и той изостава. Тествах ги със този сайт и форума. Стоковия си е най-бърз. Линк Edge : [u]https://drive.google.com/file/d/1pmSLnM8HZC5XxTIpBOofK0Plw8VzX2kL/view?usp=drivesdk[/u]
  Legolas.ELF
 • Вчера си го инсталирах на Samsung J7 (2017) и съм много доволен. Скромното ми мнение е, че е по-бърз от вградените на Samsung и Google.
  BigTony
 • Да наистина го няма а като беше preview си го сложих и сега го имам
  nomercy