Microsoft се опитва да задължи потребителите да използват браузъра Edge

В последната Insider Preview версия на Windows 10 се е появила интересна новост. Извън добавката на HEIF (high efficiency file format) и дребни поправки на операционната система има друга малко очаквана промяна. Приложението за електронна поща вече автоматично отваря всякакви линкове от вашите писма с браузъра Edge. Това се случва дори когато сте избрали друг браузър по подразбиране. Според Microsoft това се прави, защото Edge "доставя най-доброто, най-сигурното и най-последователно преживяване в Windows 10 и в останалите ви устройства".

Интересното е, че този подход принципно е запазена марка на Apple. И в момента пощенското приложение на iOS автоматично отваря всички линкове в Safari и не ви дава избор за друг браузър. Очевидно в Редмънд са харесали идеята и я тестват и с Windows 10. Дали този нова "екстра" ще се появи и във финалната версия на операционната система, която се очаква през април, все още не е ясно, но скоро трябва да разберем.

Източник: Gizmodo

 • Само дето спам филтърът на gmail e брутално добър и се учи много бързо. А изпълним файл не отваряйте никога дори от познат. Изключително лесно е да се напише фалшив подател. Разбира се за група пощи на голяма фирма е друго - трябва си мейл сървър с възможност за отнемане на акаунти при нужда и пак трябва да има подписване на файловете. Че конкуренцията не спи.
  tzincbg
 • Явно нещо не се разбира. Под „free идиотизми” имам предвид безплатни пощи, а не програми! Има голяма разлика. Много ми е смешно, когато някой „със самочувствие”, или „сериозна фирма” ми дадат адрес, който завършва на нещо безплатно. Да не изброявам безплатни сайтове за поща….. Тука се включва и Gmail, и подобни. Опитайте да изпратите нещо различно от текст или картинка, примерно програма (изпълним някакъв файл). За да ви е интересно може да го преименувате, смените разширението, архивирате и подобни. И ще осъзнаете думата „идиотизъм”, която се прилага за вас от Гугъл. Аз лично нямам свободно време за такива идиот….
  StefiMo
 • Mail е отлично приложение за поща, също така добре интегрирано в Уиндоус. Ползвам го с няколко (POP/IMAP) собствени пощи и външни - работи без проблем. Това че изглежда различно, не е Outlook е част от офис пакета, а той е доста скъп. Има смисъл за големи фирми, с активна директория и системни админи които да се грижат за това. Ако не е Mail, препоръчвам Thunderbird, въпреки че попада в графата "free идиотизми" според StefiMo.
  npet
 • Според мен тази "екстра" ще дойде и в Outlook рано или късно. И всички много подценяват Thunderbird, ама върши страхотна работа и не бих го сменил за нищо на света.
  mishobehar
 • Принципно всеки, който използва собствена поща (POP/IMAP), а не разни free идиотизми, е махнал „Приложението за електронна поща- Поща“. Обикновено се ползва Outlook или нещо подобно. „Приложението за електронна поща“ се деинсталира с един ред в PowerShell. Който го интересува, да пита Гугъл.
  StefiMo