Microsoft ще поддържа таблета Surface RT поне 4 години

Microsoft ще поддържа таблета Surface RT поне 4 години
Продажбите на таблета Surface RT започнаха преди броени седмици, но онлайн вече се заговори колко дълго устройството ще бъде поддържано от Microsoft. Според публикувана от компанията информация притежателите на джаджата могат да очакват регулярни ъпдейти в продължение на поне 4 години. От ZDNet са разгледали данните по-подробно и съобщават, че основната поддръжка е насрочена да приключи на 11 април 2017 г., като не се предлага разширен срок за това, тъй като таблетът е потребителско устройство. Това означава, че закупилите Surface RT ще се радват на ъпдейти на фърмуера поне до април 2017 г., а друга клауза указва, че Windows RT и включеният Office пакет ще се поддържат минимум 5 години.

Впечатляващ срок на поддръжка особено в сравнение с другите таблети на пазара. Първото издание на iPad, което е на малко повече от 2 години, вече не се поддържа от Apple, а при Android положението традиционно е по-лошо, като се изключат таблетите Nexus, но и те едва ли ще се поддържат чак толкова години.

http://www.zdnet.com/microsoft-commits-to-surface-with-windows-rt-for-at-least-four-years-7000007844/

 • По принцип си прав. Но след толкова грешки майкрософт трябва да са си взели поука, защото за разлика от тогава, сега не са монополисти. Затова не вярвам да не си изпълнят обещанията. И се надявам. :)
  makeno
 • Евала ... :D
  A4i
 • Ааааа. За Windows Mobile 6 има ъпдейти. Актуалната версия е на няма и 2 месеца: Windows Embedded Handheld (WEH) 6.5 AKU 5.3.12. 8 (Build 29058)
  Emuhead
 • По скоро добри намерения. :P През последните 3 години практиката относно добрите намерения е показателна : 2009 излиза Windows Phone 6.5 . Само година след това , през 2010 новият Windows Phone 7 е напълно несъвместим , нито с хардуера , нито със софтуера на всички Windows Mobile/CE устройства :P Още една година напред и през 2011 Windows Phone 8 е напълно несъвместим , нито с хардуера , нито със софтуера на всички Windows Phone 7 устройства. Има някаква закономерност тук, не мислите ли? На всеки 18 месеца съвместимостта се прекъсва. :D Иначе Windows Phone 6 ще се поддържа до 2018г. му-ха-ха , вервайте ми , демек все още се продава, ако се намери някой балък да си купи лиценз. :)
  A4i