Microsoft ще спре продажбите на Lumia през декември, твърди слух

През последните месеци Microsoft намали значително цените на смартфоните Lumia, а свитото портфолио (в момента в него има 4 модела) и големите съкращения в мобилното подразделение на компанията породи много слухове, че компанията възнамерява да прекрати работата по серията. От WinBeta идва нова информация по въпроса – източник, който е служител на Microsoft, е заявил пред сайта, че компанията смята да спре продажбите на телефоните Lumia в края на тази година.

Не е изключено обаче да става дума за спиране на производството, а продажбите да продължат още известно време след това до изчерпване на наличностите. Заедно с това редица партньори на Microsoft започнаха да намаляват цените на телефоните, а междувременно компанията свива присъствието на Lumia в Microsoft Store и във физическите си магазини.

Това логично поражда въпросите какви са плановете на Microsoft около мобилната й стратегия. Компанията вече работи по следващия голям ъпдейт на Windows 10 с кодово име Redstone 2, който е планиран за следващата година и е фокусиран върху Windows 10 Mobile. Не е изключено излизането му да е съпроводено и с премиерата на нов смартфон – тепърва предстои да разберем дали това ще бъде Surface Phone, за който се говори от месеци.

Източник: WinBeta

 • Колега Ти си по лумиите . На мой приятел при преподписване му дадоха лумия 550 за 1 лв . Та въпроса ми е дали през следващите една две години ще има фейс скайп и вайбър . Благодаря предарител . .
  sgs_maniak
 • Напълниха се с индийци, които едва говорят Английски. Далеч съм от мисълта че за всичко на този свят са виновни циганите... и евреите
  muteman
 • От бизнес гледна точка е нерентабилно да се вадят нови модели и да се поддържа ос, която е с под 1% пазарен дял. Може за теб да е добра и да си има всичко, но масата от хора не ги кефи и не се продава. Най-добре да я закриват. Да правят това в което са добри - компютри! Щях да напиша компоти...:D
  Ванката
 • Нека жълтите преси да си пишат каквото искат. Аз си ползвам устройството, получавам си ежемесечни ъпдейти на ос-ма и ежедневни ъпдейти на приложенията. Системата по никакъв начин не ме ограничава, с каквото и да било! Нека да съм удавник, на вас какво ви пречи, та само плюете?
  Wallker
 • Усмивки от старите вестници: http://www.digitimes.com/news/a20080514PD208.html Официалната констатация на специализираните медии за смъртта на Windows Phone: http://bgr.com/2016/05/23/smartphone-market-share-q1-2016/ Прогноза за бъдещето през 2020: http://mspoweruser.com/idc-expects-windows-phone-0-1-market-share-2020/ Правилно е казал народът: Удавник за Surface се лови! Та в заключение: Майкрософтски смартфон, даже и безплатно да ти дават, най-правилното решение е да го удариш у земята. Защо човек да си губи времето с глупости и трупа разочарования.
  kpo
 • Красотата е въпрос а вкус! Въпроса е ,дали някой ше се реши да се върже с такива смотаняци! Стара поговорка гласи: До каквото се докоснеш, изсъхва:P Това са мокрософите! Купиха марката еталон: убиха я(angry) Пойграха си с последните разработки на Нокиа. И ЧАО! Сега пак ще започнат да играят на мобилния пазар. Вече на кой разработчик ще му дреме, да се върже с микрософт и да има 100 000 клиенти.
  geleto_
 • С всичко до тук съм съгласен но да наречеш Windows 10 mobile "красиво" ........ (angry) Извинявай!
  muteman