Microsoft Surface ще се продава онлайн в 8 страни

Microsoft Surface ще се продава онлайн в 8 страни
По-рано днес в сайта на Microsoft се появи дългоочакваната информация за цената на таблета Microsoft Surface, която компанията пазеше в тайна досега. Това стана след грешка, но официалните данни за това кога и къде ще може да се поръча таблета са вече известни. Първото издание на Microsoft Surface с ARM процесор ще може да се поръча онлайн на адрес www.Surface.com в 8 страни - Щатите, Австралия, Канада, Китай, Франция, Германия, Хонконг и Англия.

Първоначално ще се предлагат три варианта - версия с 32GB за 499 долара, модел с 32GB и калъф Touch Cover за 599 долара и вариант с 64GB памет и Touch Cover за 699 долара. Самостоятелната цена на Touch Cover е 120 долара, а калъфа с клавиатура Type Cover ще се продава за 130 долара. Цената на таблета в Англия започва от 400 паунда (почти 500 евро).

Microsoft Surface с Windows RT се предлага с Microsoft Office Home and Student 2013 RT Preview и разполага с процесор NVIDIA Tegra 3 T30, 2 GB RAM, Bluetooth 4.0, две 720р камери, стерео високоговорители, два микрофона, USB 2.0 порт, слот за microSDXC карта, HD видео изход, жироскоп, компас, акселерометър и сензор за околна осветеност. Всичко това в корпус от магнезиева сплав.